Tuesday, December 14, 2010

WikiLeaks Hrvatska – Istina i Sloboda!

Received by e-mail: 13. dec./prosinac 2010.

WikiLeaks Hrvatska – Istina i Sloboda!

Mi smo skupina zanesenjaka koja se ne može pomiriti s trenutnim stanjem u društvu. Političari s TV-zaslona svakodnevno nas uvjeravaju da pravna država djeluje, no svjedoci smo kako tomu nije tako. Npr. koliko radnika radi i za svoj rad ne dobiva plaću? Time se krši temeljno pravo čovjeka na rad, zajamčeno ustavom, kao i pravo na zaradu kojom je moguće osigurati sebi i obitelji slobodan i dostojanstven život (Ustav RH, čl. 54. i 55.). Kako su takve pojave moguće ako pravna država funkcionira?

Danas smo pokrenuli portal www.wikileaks.hr kako bismo rekli istinu i bili oružje pravde u ovome podkupljivom svijetu. Oni su nas u toj nakani pokušali zaustavi jednostavno deaktiviravši nam profile na facebooku. Obzirom da više ne možemo pristupiti profilu wikileaks Croatia sve vas pozivamo da nas zatražite za prijateljstvo preko ove poveznice (na ovome linku): http://www.facebook.com/profile.php?id=100001657255101&v=info i posjetite naš web portal www.wikileaks.hr.

Pozivamo sve da nam se priključe i pomognu da održimo ovaj neovisni portal. Pomozite nam svojim volonterskim radom, najnovijim informacijama i senzacionalnim događajima. Održimo ovaj neovisni portal na kojem će se pisati samo istina o stanju u državi i svijetu.

Šaljite nam informacije koje imate o korupciji i nepravdi u državi. Sve što ste sami proživjeli ili za što znate da se događa,a za isto imate dokaze dostavite nam kako bi razotkrili cijelu korupcijsku hobotnicu koja se raširila kako u Hrvatskom Saboru i Vladi RH tako i u gospodarstvu.

Svoju pomoć također nam možete dati donacijama. Naš je cilj da danas ovdje stvorimo slobodni mediji koji će na uzor istoimenome u svijetu objavljivati samo istinu.

S poštovanjem,

Uredništvo Wikileaksa Hrvatska!

Zagreb / Hrvatska – Dean Golubić

Pfäffikon / Švicarska – Dražen Kozić

Chicago / SAD – Srećko Korpar

Sarajevo / BiH – Krunoslav Grubešić

* * * * * *

WASHINGTON TIMES

J.T. Kuhner: Hrvatska je moderna mafijaška država

Jeffrey T. Kuhner, renomirani analitičar, kolumnist Washington Timesa i predsjednik Edmund Burke instituta objavio je oštar članak o Hrvatskoj pod nazivom ‘Moderna mafijaška država’.

U njemu analizira društveni rak korupcije i kriminala koji izjeda hrvatsko društvo. Kuhner tvrdi da je Hrvatska na raskrižju. Ulazak u EU je pred vratima, a Hrvati žive u nadi da će članstvo transformirati Hrvatsku u prosperitetnu zapadnu državu. Naše političke elite, lijeve kao i desne, žive u iluziji da će EU riješiti strukturne probleme države. Kuhner vjeruje da neće.

On smatra da mahnita trka za ulazak u EU samo zasjenjuje moralnu trulež u srcu države – socijalni rak koji prijeti da će uništiti Hrvatsku.

Prema njegovom mišljenju ključni problem Hrvatske je da se nikada nije suočila sa svojom ‘tragičnom’ komunističkom prošlošću.

Domovinski rat i hrvatska nezavisnost došla je uz veliki trošak: – Balkansko kriminalno podzemlje se ukorijenilo, krijumčareći oružje, drogu i cigarete tijekom rata, piše Kuhner.

-Također su mnogi bivši komunisti zamijenili Titovu petokraku za hrvatsku šahovnicu, te pritom zadržali autoritativne i koruptivne navike. Izrodila se nova vrsta kriminalne elite u hrvatskom društvu čiji utjecaj seže u svaki sektor društva, nastavlja Kuhner.

Kuhner vjeruje da je HDZ politički izraz ove gangsterske vladajuće klase. Ističe da mnogi visoki dužnosnici unutar Vlade i izvan nje tvrde da su bivši premijer, Ivo Sanader i njegovi pobornici opljačkali javno dobro države, te stekli velika bogatstva na račun poreznih obveznika.

– Sanaderu je mjesto na optuženičkoj klupi i treba odgovarati za svoje zločine hrvatskom narodu, piše Kuhner.

Također ističe da HDZ odbija provesti temeljite reforme koje su potrebne kako bi se pokrenulo inertno hrvatsko gospodarstvo. Oni nastavljaju sa birokratskim korporativnim modelom čija su obilježja napuhani javni sektor, zagušujući propisi i ogromno porezno opterećenje. Razlog za ovo stanje je za Kuhnera jasan: Stvoriti istinsko gospodarstvo temeljeno na slobodnom tržištu smanjilo bi čvrsti stisak kojim vladajuća klasa kontrolira društvo.

– Izvor moći hrvatskih političara, kao i bogatstva, proizlazi iz etatizma i masivne birokracije, stvarajući jednu ogromnu pokroviteljsku mašineriju koja dijeli poslove lojalnim saveznicima, analizira Kuhner.

Nadalje tvrdi da ima vrlo malo transparentnosti i otvorenosti, te da su političke veze i potkupljivanje nužnost za osobno napredovanje. Zdravo i vitalno društvo se temelji na pluralizmu, vladavini prava, osiguranom pravu na privatno vlasništvo i meritokraciji. Kuhner tvrdi da Hrvatska nema nijednu od ovih osobina.

-HDZ može promovirati ove ciljeve pričom koliko hoće, ali u stvarnosti teži upravo suprotnome, kleptokraciji u balkanskom stilu, koja ima značajan utjecaj na medije, poduzetništvo i gospodarstvo, piše Kuhner.

Status quo možda dobro služi elitama, ali nikako ne i hrvatskim građanima. Analizirajući ekonomsko stanje u Hrvatskoj Kuhner je došao do zaključka da je gospodarstvo u lošem stanju, da strane investicije i prijeko potrebni kapital bježe, a da je ekonomska stagnacija na djelu. Jaz između bogatih i siromašnih se opasno povećava, te pokazuje mogućnost socijalne nestabilnosti, srednja klasa nestaje.

-Hrvatska postaje dvoklasno društvo, podijeljeno između onih koji imaju i onih koji nemaju, a to nije Hrvatska o kakvoj su mnogi sanjali i za koju su mnogi umrli, piše Kuhner.

Kuhner smatra, kao što i mi vjerujemo, da hrvatska mlada demokracija ima potencijala da postane Švicarska – ili točnije, Austrija Jugoistočne Europe. Opisuje hrvatski narod kao talentiran, inovativan i inteligentan. Ističe naše prirodne ljepote koje su pretvorile Jadran u turističku meku, kao i naše drevne veze sa Austro-Ugarskom koje učvršćuju našu kulturnu povezanost sa Zapadom. Dao je i kompliment našem novinarstvu. – Novinari znaju biti živahni, borbeni i pametni – ako im se dopusti da obavljaju svoj posao bez političkog maltretiranja, tvrdi Kuhner.

- Hrvatska nikada neće doseći nacionalni potencijal ili civilizacijsku sudbinu dok ne povede ozbiljan rat protiv korupcije, smatra Kuhner. Brojni sposobni i obrazovani Hrvati emigriraju što je masivni ‘brain-drain’ koji ostavlja zemlju bez nužnog ljudskog kapitala. Za kraj Kuhner ističe paradigmu koja se sve češće upotrebljava za Hrvatsku, a to je ona da mnoge države imaju mafiju, ali u Hrvatskoj mafija ima državu. Dok se ovo ne prepozna i istinski ne riješi nepokolebljivo spuštanje u ekonomski ponor će se nastaviti. Nikakva količina spina ili potpora EU-a neće to promijeniti, piše Kuhner.

(pripremio: Zlatko Salahović)

Preuzeto sa : http://www.liderpress.hr/

No comments: