Saturday, December 4, 2010

SADA SE I JAVNO PRIZNAJE .....

'Hrvatski list'/(hrvatski.list@hi.t-com.hr) 25 studenog 2010.

Uvodna napomena (A.R.J.): prošlog tjedna je naš najhrvatskiji tjednik u Domovini Hrvatskoj 'Hrvatski list' u svom broju 322., od 25. studenog 2010. objavio maestralan tekst svog suradnika Domagoja Barića pod donjim naslovom i uz odgovarajuću redakcijsku opremu, koji tekst nam je benevolentno stavljen na raspolaganje.

A Vama najsrdačnije preporučujemo da čitate naš najhrvatskiji tjednik Hrvatski list !

Evo tog maestralnog teksta !!

* * * * * *

Vodeći TV-komentator i vođa američkoga pokreta Tea Party: “Soros je izveo državni udar u Hrvatskoj, a sada je na redu SAD!“

SADA SE I JAVNO PRIZNAJE .....

Soros je 2000. u Hrvatskoj izveo državni udar

i instalirao Mesićevu i Račanovu “trećejanuarsku Hrvatsku“

“Prvi klaun američke desnice (Glenn Beck): 'Soros je izveo državni udar u Hrvatskoj, a sada slijedi SAD!'“ – usplahireno je objavio prošloga četvrtka, 11. studenoga, zagrebački tjednik Nacional, glasilo manolić-mesić-josipovićevske udbomasonerije koja vlada Hrvatskom. Budući da je Nacionalov novinar fušerski i primitivno propagandistički odradio domaću zadaću, morali smo sami pronaći što je, gdje i kada točno rekao spomenuti Beck

* * * * * *

Soros krade od zapadnih zemalja i rabi svoje profite da bi još bjesnije krao od Istoka, pod krinkom 'čovjekoljublja'. Njegov cilj je pljačkati – gdje god i koliko god može. Soros je glavni varalica 'pljačkaškoga kapitalizma', kaže Endghall. Nakon udara u Hrvatskoj 2000., sve vlasti u sljedećem desetljeću – bile one SDP-ove ili HDZ-ove, u politici, gospodarstvu ili medijima – bile su i ostale vlasti instalirane tim udarom, dakle, kolonijalne, oktroirane vlasti

Piše: DOMAGOJ BARIĆ

“Soros je, osim nacionalnih valuta, rušio i režime“, rekao je on u utorak 9. studenoga u prvoj od dviju emisija pod naslovom “Gospodar lutaka“ na najgledanijoj američkoj televiziji Fox News, u vlasništvu vodećega svjetskoga medijskoga magnata Ruperta Murdocha. “Sa svojom zakladom Otvoreno društvo, osnovanom 1979. godine, Soros je financirao 'baršunastu' revoluciju u Češkoj, 'narančastu' u Ukrajini, 'ružičastu' u Gruziji. Također je sudjelovao u organiziranju državnih udara u Slovačkoj, Hrvatskoj i Jugoslaviji. Tko je sljedeći na redu? Mi. Amerika“.

Prava težina ove tvrdnje postat će jasna tek nakon što se razjasni tko je Beck, tko Soros, pa čak i što je to “državni udar“. Čini se, naime, da je politička kultura Hrvata, i nakon dvaju desetljeća života u “demokraciji“, takva da velika većina još ne zna gotovo ništa o silama i silnicama koje im oblikuju gospodarstvo, politiku, kulturu i medije – prošlost i sadašnjost.

Soroševa paralelna vlast

Počnimo od jednostavnijega prema složenijemu. Državni udar nasilna je promjena vlasti koja dolazi iznutra, ali može biti, vidimo, potpomognuta i izvana. Budući da će se mnogi hrvatski bedak jamačno zapitati “o kakvom to državnom udaru taj Beck bulazni“, evo mu odgovora iz još jednoga – uočljivo je, Sorosu sklonoga – “hrvatskoga“ glasila – Business.hr.

“Iako Beck, optužujući Sorosa za državni udar ne navodi na koju smjenu vlasti misli“, piše Business.hr, “može se pretpostaviti da aludira na 2000. godinu i jedini silazak HDZ-a s vlasti otkako je Hrvatska samostalna“.

Slično je postupio, navodi glasilo Becka, i u Češkoj, Ukrajini i Gruziji: “formirao 'stranku u sjeni', koju on kontrolira i koja nakon udara preuzima vlast“.

Drugim riječima: Beck je, jasno i glasno, milijunima Amerikanaca kazao da složenu operaciju rušenja hrvatske prve republike predsjednika i državotvorca Franje Tuđmana i instalaciju Mesićeve i Račanove “trećejanuarska Hrvatske“ smatra – Sorosevim državnim udarom u lijepoj našoj domovini!

Dalje, George Soros je 80-godišnji mađarski Židov, školovan u Engleskoj, živi u SAD-u, a djeluje, prema Hini od 8. rujna ove godine, u 90 država svijeta. Službeno je 35. po redu na ljestvici najbogatijih ljudi na Zemlji, na površini “filantrop“ (“čovjekoljubac“), a zapravo vodeći planetarni mešetar.

On “narodima pije krv“, rekli su za nj Tajlanđani tijekom velike azijske krize 1997. godine, koju je on izazvao.

U Hrvatskoj je tijekom slavnih i prevratnih devedesetih godina bio paralelna ili podzemna vlast u Hrvatskoj, koja je svim sredstvima rušila Tuđmana. Prema najgledanijoj američkoj televiziji, Soros je u svome naumu uspio – očito, 2000. godine izvršio je “državni udar“ i nepoćudnoga hrvatskoga predsjednika zamijenio poćudnim.

Na stranicama Soroseva medijskoga glasila Mediamatters.org, od 10. studenoga, kao glavni dokaz ispravnosti te njegove nasilne intervencije u tijek hrvatske povijesti, navodi se tvrdnja britanskog BBC-ija, najvjerojatnije iz 2000. godine: “Stipe Mesić jasno se odrekao autoritarnosti (Franje) Tuđmana, koji je doveo do izolacije zemlje i gospodarskoga nazadovanja“. Mediamatters kao kompromitirajuću navodi Beckovu tvrdnju da su se “skupine koje je podupirao Soros suprotstavljale Tuđmanovoj vladi“.

Fox je stao uz Becka!

Beck je, pak, 46-godišnji televizijski voditelj vlastitoga programa na spomenutoj Murdochovoj televiziji Fox, njemačkih je korijena, rođen kao katolik koji je prešao na mormonsku vjeru. Spomenuto “hrvatsko“ (podguzno) glasilo Business.hr predstavljaju ga kao “svojvrsnoga ideologa američke radikalne desnice kojoj su čak i mnogi konzervativni republikanci previše liberalni“. “Na vlastitom skupu Obnova časti u Washingtonu okupio je gotovo 100.000 pristaša“, piše list, “a mnogi Amerikanci okupljeni u pokretu Tea Party sve što 'znaju' o politici naučili su od Glenna Becka i Fox Newsa.“

Beck tako već mjesecima razotkriva lik i djelo velikoga mešetara, suočavajući se pritom s najjačim mogućim protivnicima, u SAD-u i u svijetu. Takva je, recimo, vrlo utjecajna američko-židovska Antidifamacijska liga (ADL) i dnevnik The New York Times. Oni, ali i cijeli niz drugih židovskih organizacija, udaraju ga i najjačim oružjem: optužbom za “antisemitizam“.

To obično ušutka ili izbaci iz stroja i najizdržljivije, ali ovaj put – tko zna kako i zašto – najmoćniji list na svijetu s vidljivim razočarenjem je napisao: “Televizija Fox stoji uz Glenna Becka, i nakon njegovih objeda židovskoga čovjekoljubca Georgea Sorosa!“

Vijest o tome priopćio je 11. studenoga Joel Cheatwood, viši potpredsjednik Fox Newsa. Da Beck do daljnjega ostaje u sedlu, potvrđuje i njegova emisija od 18. studenoga u kojoj izvješćuje kako je do njega procurilo izvješće s tajnoga skupa Soroševe družine. Soroševci su, kaže, nezadovoljni, jer se predsjednik Obama “više ne bori“ na propisanom “progresističkom putu“, pa će ga oni “na to prisiliti“.

“To je poruka svim Soroševim organizacijama u 70 država svijeta“, kaže Beck (prema Hini, rekosmo, 90). “Samo u Americi ima ih 300 i one žele promijeniti SAD, kako bi on bio bliži Soroševu srcu“.

Upravitelj lutaka

Što je još o Sorosu rekao Glenn Beck, a što je izazvalo pravi vatromet najtežih optužaba s druge strane ?

Beck u spomenutim TV-emisijama od 9. i 10. studenoga nije štedio Sorosa – baš kao što njegova mašinerija nije štedjela njega!

Beck ga, naime, prokazuje – prema šahovskom nazivlju – kao “kralja“, dok je američki predsjednik Barack Obama, nominalno najmoćniji čovjek na svijetu, tek “pijun“. Ističe da ga na to navodi i podatak da je Obama počastio Sorosa s “najmanje četiri posjeta Bijeloj kući“. Dalje, Soros je, kaže Beck, “upravitelj lutaka“, među koje, dakako, spada i sam američki predsjednik.

Beck je svoju emisiju od 9. studenoga započeo kadrom židovskoga simbola, Davidove zvijezde koji se pretapa u kadar Georgea Sorosa, i tekstom: “Ne osporavam Židovima pravo na opstanak kao nacije – ali ja ne želim biti dijelom toga.“

Beckovi protivnici iz Mediamattersa sažimlju njegove optužbe u tvrdnju da Soros “vlada medijima, politikom i svjetskim gospodarstvom“. Soros je, kaže Beck, “glava zmije“ koja želi uspostaviti “novi svjetski poredak“, “jednu svjetsku vladu“, u čemu ključnu ulogu ima i američki sustav središnjega bankarstva – Savezne pričuve (Federal Reserves ili kraće – Fed).

Soroševo Otvoreno društvo naziva američkom – i, dakako, ne samo američkom – “vladom u sjeni“. Taj čovjek se, kaže, “ponaša kao država“, “ruši dolar“, “potkopava američki Ustav“. Soros je, dodaje, “kupio medije“, “kupio cijeli ovaj prokleti grad“, “cijeli sustav!“

I konačno, Beck poziva na otpor: “Zbijmo redove i oslonimo se na istinu.“

Soros – dio zloćudne mreže

Koliko god bio zanimljiv ovaj okršaj Glenna Becka i Soroševe organizacije, bez konkurencije najbolji opis ovog mega-mešetara dao je još prije četrnaest godina svjetski poznati ekonomist i publicist William Engdahl u svome tekstu “Tajna financijska mreža iza 'čarobnjaka' Georgea Sorosa“, objavljenom u američkom časopisu Executive Intelligence Review od 1. studenoga 1996. godine.

“Magazin Time opisao je financijaša Georgea Sorosa kao 'Robina Hooda naših dana', koji otima od bogatih i daje siromašnima: zemljama istočne Europe i Rusije“, kaže u prvoj rečenici teksta Engdahl. Timeova tvrdnja potpuno je točna u prvom i potpuno netočna u drugom dijelu. On krade od zapadnih zemalja i rabi svoje profite da bi još bjesnije krao od Istoka, pod krinkom 'čovjekoljublja'. Njegov cilj je pljačkati – gdje god i koliko god može.

Soros je prozvan glavnom varalicom 'pljačkaškoga kapitalizma'.“

“Soros je vidljiva strana goleme i zloćudne tajne mreže privatnih financijskih interesa, kojom vladaju vodeće europske plemenitaške i kraljevske obitelji, na čelu s britanskom kraljevskom kućom Windsor“, piše dalje Engdahl i nastavlja: “Ova mreža, koju njezini članovi zovu Otočkim klubom, stvorena je nakon propasti Britanskoga imperija poslije 2. svjetskoga rata. Središte ovoga Otočkoga kluba financijsko je središte starog Britanskog imperija – londonski City. Soros je jedan od onih koje se u srednjem vijeku nazivalo 'dvorskim Židovima', a koji su bili u službi plemenitaških obitelji. Najvažnijih od tih 'nežidovskih Židova' su Rotschildi, koji su stvorili Sorosevu karijeru.

Sorošev 'hedge fond' za račun svojih klijenata upravlja sa 11 do 14 milijarda dolara novca, od kojih je najistaknutija, prema Sorosu, britanska kraljica Elizabeta, najbogatija osoba u Europi.“

William Engdahl ovako opisuje glavne metode djelovanja toga kruga:

“George Soros dio je usko povezane financijske mafije – 'mafije', u smislu zatvorenoga masonoidnoga bratstva obitelji povezanih zajedničkim interesima. Svakoga tko se usudi kritizirati Sorosa ili ikoga od njegovih drugova, odmah se tuče optužbom da je 'antisemit'.

Antidifamacijska liga B'nai B'ritha smatra svojom najvažnijom zadaćom 'štititi' Sorosa.“

Kao što smo vidjeli, ovaj tretman trenutno se primjenjuje na američkom novinaru Glennu Becku i Murdochovoj televiziji Fox News. Murdoch sam nije Židov, ali je uvijek bio okružen Židovima. Što bi mogao značiti ovaj okršaj? Američki je narod ogorčen gospodarskom krizom koju je prouzročila divlja pohlepa mega-mešetara Soroševe vrste i njihova neograničena “volja za moći“, a Glenn Beck i njegov pokret izraz su toga ogorčenja.

“Politički program Sorosa i ove skupine financijskih 'globalista' stvorit će uvjete za izbijanje novoga rata, čak svjetskoga rata, ako ga se i dalje bude toleriralo“, upozorio je još 1996. godine William Engdahl.

Može li, dakle, sve ovo biti nekakvo buđenje velikoga i slobodarskoga američkoga naroda? Ili će možda Glenn Beck završiti kao zlosretni TV-voditelj Howard Beale iz slavnoga filma 'Televizijska mreža' scenarista Paddyja Chayefskog i redatelja Sydneya Lumeta iz 1976. godine, koji je za tren pomislio da ima moć pokrenuti narod, dok mu gazde iz Kluba nisu pokazale tko je doista gazda?

* * * * * *

Dodatak:

Sorosa zanimaju “nacionalno miješane sredine Dalmatinske zagore“

Što je Soros radio u Hrvatskoj devedesetih godina, zna i Glenn Beck: planirao i izvršio državni udar! Sve vlasti u sljedećem desetljeću – bile one SDP-ove ili HDZ-ove, u politici, gospodarstvu ili medijima – bile su i ostale vlasti instalirane tim udarom, dakle, kolonijalne, oktroirane vlasti.

Ivo Josipović jamačno sa zadovoljstvom čita da se i sam Barack Obama morao četiri puta sastati s Georgeom Sorosom. Ako to mora i čelnik najmoćnije zemlje svijeta, zašto to ne bi uradio i on ?!

Tako je, recimo, Hina sredinom rujna ove godine imala sreću objaviti cijeli niz vijesti o susretu Josipovića sa Sorošem. U četvrtak 23. rujna najprije se u Ujedinjanim narodima nadivio govoru Baracka Obame, a potom susreo sa Sorošem i obećao mu punu suradnju na “integraciji povratnika (čitaj: Srba), razvitku civilnog društva (čitaj: njegovih agentura) i transparentnosti rada državnih tijela (čitaj: nesmetanom vršljanju tih agenata po njima).“

Ubrzo je makedonska novinska agencija izvijestila kako Soros “muti“ i kod njih. Na mrežnim stranicama Croatian Timesa 17. rujna jedan hrvatski domoljub iz SAD-a na engleskom je poručio, u ime svih poginulih u Domovinskom ratu: “Ne dajte tom tumoru da se vrati u Hrvatsku!“

Soros se, naime, vraća u Hrvatsku. Vidjeli smo da se “hrvatski predsjednik“ Ivo Josipović ponaša kao njegov kolonijalni službenik i nudi mu poslovični stražnji dio tijela. Glavni režimski mediji šute, s izuzetkom najvjernijih medijskih agentura kakav je već spomenuti Nacional, Business.hr i drugi. I oni su uključeni u ocrnjivanje Glenna Becka: prema Nacionalu on je “klaun“, a prema Businessu – “luđak“.

Latinov prvoborac Plamenko Cvitić u tekstu “Počinje lov na Sorošev novac“ (Nacional, 21. rujna) piše da Josipović o Sorosu “ima vrlo pozitivno mišljenje“, da mu se njegove zamisli “sviđaju“, osobito o njegovu “angažmanu u nacionalno miješanima sredinama Dalmatinske zagore“, ali i u “cijeloj regiji“. Cvitić govori o “režimu“ Franje Tuđmana, koji je Soros smatrao najvećom prijetnjom “demokratizaciji zemlje“ (vidi kao kod Engdahla: otvaranjem zemlje za nesmetanu pljačku). Cvitić pljuje i na “rigidne desničare, koji su se Sorosu protivili još u vrijeme Tuđmanove vladavine“.

Očito je i Cvitić krenuo u lov na Sorošev novac. Takvih je uvijek bilo “kao kusih pasa“...

'Hrvatski list'/(hrvatski.list@hi.t-com.hr)

* * * * * *

Komentar Ante Rokova Jadrijevića:

Multimilijarder i 'Multi-Kulti' mešetar George Soros (alijas Đerđ Šoroš) je planetarni parazit – točno onakav kakvog je Čika Adolf opisao kao svoj prototip u svojoj znamenitoj knjizi 'Mein Kampf', na stranicama 310 – 335 hrvatskog izdanja, kojemu je nakladnik bio moj i naš (M. Sch.) pokojni prijatelj dr. Franjo Letić!!

Soroš nije nikakav 'filantrop', kako mu tepaju njegovi plaćenici u hrvatskim medijima i njegovim subverzivnim 'nevladinim udrugama', kao što su 'GONG', HHO, OTVORENO DRUŠTVO itd. Naprotiv, Soroš je planetarni 'krvopija koji narodima pije krv', kako su to oštroumno za njega rekli Tajlanđani, čiji ih je premijer Mahathir Bin Mohammad jedva uspio spasiti od njega – Soroša - planetarnog krvopije u 'Azijskoj krizi 1997.g..

U pravu je bio, a to je i ostao, William Engdahl: 'Soros je jedan od onih koje se u srednjem vijeku nazivalo 'dvorskim Židovima', a koji su bili u službi plemenitaških obitelji. Najvažnijih od tih 'nežidovskih Židova' su Rotschildi, koji su stvorili Sorosevu karijeru'.

Na žalost, američki predsjednik Barack Obama se neoprezno našao u klopki George-a Sorosa, koji mu je očito odlučujuće pomogao u njegovoj kandidaturi za novog američkog predsjednika; naime, tko Đavolu proda svoju dušu, on će mu prije ili kasnije po nju i doći! Druga alternativa Baracku Obami je bila sudbina američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, nakon čijeg je ubojstva u Dallasu, u Texasu, bila ubijena i američka demokracija! A svaki pokušaj da se američki narod oslobodi te svoje hude sudbine, nailazi na još čvršći stisak divovske Soroševe judeomasonerijske, odnosno cionističke hobotnice.

Isto onako kako su Rotschildi unajmili Gerge-a Sorosa, tako su i Rockefelleri unajmili Henry Kissingera. Rezultat je američka ZOG-Nadvlada Amerike (o čemu sam pisao još prije skoro 14 godina u svom danas antologijskom članku 'Franjo ne daj Hrvatsku!', koji se i danas može naći na naslovnici mog bloga Semper Paratus Prometheus.

I na kraju, upitajmo se tko je Sorošu pomogao izvesti državni udar u Hrvatskoj početkom 2000.g.?

To je jamačno Vladimir Šeks, koji je istog roda kao i Soroš. Kao i Vesna Pusić. A tu su i Slavko Goldstein i njegov sin dr. Ivo Goldstein (što uopće nije teško dokazati!). Uostalom, zar baš dr. Ivo Goldstein nije izazvao raskol u hrvatskoj židovskoj zajednici, odvojio se od matice dr. Ognjena Krausa i osnovao svoj ogranak Antidifamacijske lige B'nai B'ritha, koja smatra svojom najvažnijom zadaćom 'štititi' Sorosa“ !!

A George Soros ponovo traži svoje Multi-Kulti petokolonaše po Hrvatskoj. I kao prvi se javio Latinov prvoborac Plamenko Cvitić u tekstu “Počinje lov na Sorošev novac“ (Nacional, 21. rujna 2010.). Očito je i Cvitić krenuo u lov na Sorošev novac. Takvih je uvijek bilo kao kusih pasa“...

A mi Hrvati? Mi “Zbijmo redove i oslonimo se na istinu“! Poslušajmo Glenna Becka!

Ovo je knjiga. Ovo je oružje. Uzmi je u ruke!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

No comments: