Tuesday, September 27, 2011

Imamo li Predsjednika – političkog imbecila?)


Vecernji.hr/Tihomir Dujmović - Hrvatska se odupire besprizornim podvalama tek kad je na red došao Šeks/24.09.2011


Tihomir Dujmović


Hrvatska se odupire besprizornim podvalama

tek kad je na red došao Šeks

(Josipović ne misli da bi nešto trebao mijenjati u svojoj regionalnoj politici)


(slijedi kratak i oštar komentar Ante Rokova Jadrijevića:

Imamo li Predsjednika – političkog imbecila?)


Proceduru naprosto treba završiti”, komentirao je predsjednik Josipović činjenicu da je Viši sud u Beogradu podignuo kaznene prijave protiv Šeksa, Vekića, Glavaša, Merčepa i još 40 branitelja zbog navodnog genocida protiv slavonskih Srba. Tko je god nevin, taj neće biti kažnjen, utješio nas je predsjednik države, dodajući da je uvjeren kako će se situacija raščistiti.

Podsjetio je na dosadašnju praksu te dodao da ove optužnice nisu udar na njegovu regionalnu politiku.

Za razliku od Josipovića, koji stavom da “proceduru treba završiti” očito misli da treba postupati po srbijanskim optužnicama i ne ograđuje se ako to traži izručenje (jer u Beogradu se sudi), uhićenje i predvidljivih nekoliko mjeseci istražnog zatvora za Šeksa, Vekića i 40 branitelja, Jadranka Kosor reagirala je tezom: “Sad je dosta! Uznemiravanje koje trpe hrvatski branitelji postaje nepodnošljivo. Moramo podvući crtu i nešto napraviti”.

Dodala je da će Ministarstvo pravosuđa i DORH predložiti zakonska rješenja kojima će se proglasiti ništavima akti pravosudnih tijela bivše JNA i bivše države.

Dvije, dakle, posve različite reakcije, dva svijeta, dvije Hrvatske, dvije politike, dva pogleda na regiju, dva stava prema agresiji, riječju – dva posve različita politička stava koja pokazuju ne samo da je njihovo sukreatorstvo vanjske politike faktično nemoguće već i da njih dvoje personificiraju dvije posve različite Hrvatske.

Kosorica ne misli da “proceduru treba završiti”, ona misli da je “sad bilo dosta!”,

a Josipović svojim stavom implicira da Srbija u konačnici ima pravo suditi našim braniteljima samo ako dokaže da su Šeks, Vekić i 40 branitelja uistinu zločinci, on samo vjeruje “da nitko nevin neće biti kažnjen”!

Premda se već zna da optužnica počiva na batinama iznuđenim iskazima hrvatskih branitelja, predsjednik drži da “proceduru naprosto treba završiti”!

On ne predlaže zakonska rješenja koja bi zaustavila ovaj teror, ne, on se samo uzda da će se stvar raščistiti kao u prijašnjem slučaju!

Dakle, nije tragedija što je Purda proveo dva mjeseca u zatvoru, za njega je uspjeh da smo “dobrom suradnjom i raščišćavanjem stvar izveli na čistac”!

Napokon, on ne misli da je ovim optužnicama udarac doživjela njegova regionalna suradnja! Premda je odluka da se upravo sada aktivira optužnica stara 20 godina nesumnjivo politička, dakle uz zeleno svjetlo njegova prijatelja Borisa Tadića!

S druge strane, treba biti pošten i reći da se Hrvatska odlučila oduprijeti besprizornim podvalama tek kad je na red došao Šeks.

Kad je Beograd podignuo optužnicu protiv Vesne Bosanac, nije se naredilo Ministarstvu pravosuđa da smisli zakon kojim će se te podvale zauzdati! Nego se od nje tražilo da dokazuje da nije zločinka!

Ono što osobito brine jest činjenica da ni nakon ovoga Josipović ne misli da nešto treba mijenjati u svojoj regionalnoj politici, što je signal Beogradu da još žešće nastavi s provokacijama.

Zašto i ne bi kad, dok Beograd podiže optužnicu protiv vukovarskih branitelja, predsjednik Hrvatske reagira tezom da “proceduru treba završiti”. Dakle, proces provesti!

Ako se utvrdi da su nevini, odlično, ali ako se utvrdi da su krivi, Josipović očito nema ništa protiv toga da Šeks, Vekić i 40 branitelja završe u beogradskom zatvoru. Zato što su branili zemlju kad je bila napadnuta od istog tog Beograda!

Zoran Milanović u nemuštoj reakciji rekao je da ćemo “u jednom trenutku i mi i Srbija morati podvući crtu”, da je “jasno što se događalo prije 20 godina”, da “nikoga nećemo siliti da prihvati naša stajališta, ali da obje strane moraju reći da je dosta”.

Dakle, i mi koji smo napadnuti trebamo prestati sa sudskim procesima protiv agresora i oni koji su nas napali trebaju nas prestati optuživati!

I sad zamislite Hrvatsku na čelu s Josipovićem, koji drži da u slučaju kad dobijemo ovakvu optužnicu (koju je usred rata, nota bene, kao jedna strana u tom ratu pisao kapetan JNA na temelju pod prisilom iznuđenih dokaza!) “proceduru treba završiti”.

Zamislite Hrvatsku u kojoj vladu vodi Milanović, koji u ovakvoj situaciji misli da “obje strane moraju reći dosta”,

i istu tu Hrvatsku kojoj vanjske poslove vodi Vesna Pusić.

Takva nam Hrvatska prijeti za dva mjeseca i zato se zemlja danas nalazi u prokletoj fazi.

Bijesna je na hadezeovce, koji su je besramno pljačkali, a istodobno je sve jasnije da društvo koje se primiče Banskim dvorima iz niza razloga nije u stanju nacionalno odgovorno voditi zemlju.

Možete li zamisliti što će nam Beograd sve raditi kad na drugoj strani budu imali tri asa: Milanovića, Josipovića i Vesnu Pusić?


Tihomir Dujmović

Večernji list


Komentar Ante Rokova Jadrijevića:

Imamo li Predsjednika – političkog imbecila?


Ponavljam, imamo sluzavog predsjednika – političkog imbecila !

A ako On to nije, onda je izdajnik svoga hrvatskog naroda!

Na istoku se za to ide na vješala, u Francuskoj se za to donedavno išlo pod giljotinu, u USA na električnu stolicu, a u Srbiji – na kolac (i to na špici Kalemegdana, da se vidi i 'kaurima – Prečanima' - u hrvatskom Zemunu!!

Biraj Izdajico, biraj, Tvoj se sramotni kraj, i Tvog izdajničkog roda, neumitno približava!

A i Zoran Milanović ponovo potvrđuje da je istog kova kao i sionistički namjesnik Londona Yuso YU-sipović. Naročito kad Milanović kaže: 'Obje strane (???, op. A.R.J.) moraju reći da je dosta'

I bit će DOSTA ! USKORO !

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)

No comments: