Friday, September 23, 2011

Ukloni HDZ i vladaj vječno!

Večernji.hr/ Milan Ivkošić/ OBJAVA: 23.09.2011

Milan Ivkošić

Ukloni HDZ i vladaj vječno!

Zoran Milanović se okružio (Kukuriku) kadrom koji je među političarima zasigurno najkompromitiraniji.

Direktor policije u Račanovoj vlasti Ranko Ostojić mogao bi, pobijedi li koalicija Kukuriku, biti novi ministar unutarnjih poslova. A bude li tako, nastavit će istrage protiv HDZ-a, i ne treba se čuditi, kaže u jednom intervjuu, ako se Jadranka Kosor nađe u zatvoru, a Ustavni sud zabrani rad Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

Netko je nedavno u Saboru hadezeovcima rekao da ništa ne vrijede, ali im i priznao da znaju pobjeđivati na izborima. I doista, možete zamisliti koliko nasljednicima komunista, koji misle da jednostavno moraju biti na vlasti, teško pada da su u ovih 20 godina samo jednom pobijedili na izborima i vladali samo četiri godine.

Kad je Račanova i Budišina koalicija na početku 2000. godine pobijedila, HDZ je uistinu bio slab, u prvih nekoliko mjeseci poslije poraza potpora mu je u anketama bila nevjerojatnih sedam ili osam posto. Pa ipak, i takav se HDZ u nekoliko godina oporavio i na idućim izborima pobijedio.

Da se ne bi opet dogodilo da SDP osvoji jedan mandat - pa onda izgubi na idućim izborima i beskrajno dugo čeka novu pobjedu - jedinoga konkurenta jednostavno treba ukloniti s političke scene. I na neki se način vratiti u komunizam, obnoviti jednopartijski sustav i vladati do mile volje.

A zamisao dolazi od uvjerljive, moralno besprijekorne osobe, od Ranka Ostojića, pa nije bezazlena.

Pokojni Ivo Pukanić bio je 2004. godine tužio Ostojića zbog klevete, a kad je nadležni saborski odbor tek 2008. odlučio da tom SDP-ovu zastupniku ne ukine imunitet, Pukanić je napisao komentar iz kojeg izdvajamo jednu pojedinost: “O kojem se licemjeru radi, svjedoči već jednom ispričana epizoda, kada se s Hrvojem Petračem napio u Trstu, u vrijeme dok je bio ravnatelj policije, a Petrač na ‘privremenom odsustvu’ u inozemstvu. Kad se vraćao kući, vozač je morao stati na pola puta, da bi Ostojić povraćao. Auto je bio zaustavljen na rubu provalije, Ostojić je u pijanstvu izgubio ravnotežu dok je povraćao, te ga je vozač u zadnjem trenutku primio za nogu da se ne sunovrati u ponor. Osim novčanika, u provaliju mu je pala i policijska značka iz džepa”. U potragu za značkom izgubljenom u provaliji koju bi očistio od vlastita smrada i ponovno aktivirao poslije izbora Ostojić se dao isključivo radi istrage HDZ-a.

Obilje afera u kojima su sudjelovali Linić, Obersnel i drugi esdepeovci, sumnje i u SDP-ove crne fondove, zatim pravomoćne presude cijelom nizu visokih dužnosnika HNS-a, Čačićevi “sukobi interesa”, teška sumnjičenja Ivana Jakovčića, Kajinovo pranje ruku od kriminalnih zajmova svoje supruge, napokon, Ostojićevo vlastito protuustavno organiziranje parapolicijskog tima za potragu za Gotovinom i jednako protuustavno puštanje u zemlju stranih obavještajaca - ništa to mogućem budućem ministru policije ne znači! Štoviše, SDP je uzor nad uzorima!

Ali i nije Ostojić toliko kriv, za njega se odavno zna tko je i što je, ali tko je i što je Zoran Milanović, koji je isprva pružao nadu da bi mogao biti drukčiji – s teškim razočaranjem doznajemo tek u posljednje vrijeme i sve više kako vrijeme odmiče.

Premda je agnostik, Milanović na jednoj strani sjajno glumi ministranta, dok se na drugoj okružuje kadrom koji je među aktivnim političarima zasigurno najkompromiti-raniji.

Zar je moguće da taj ministrant vodi društvo u kojem je Radimir Čačić koji ubija dvoje ljudi na cesti i nastavlja se baviti politikom. I kojemu tvrtke, u kojima radnici mjesecima čekaju plaću, dobro posluju samo dok je on na vlasti. Zatim Ivan Jakovčić koji je pokorio istarsko sudstvo, tužiteljstvo i medije, te u svojoj grabežljivosti paktira baš sa svakim. A i Slavko Linić koji je odavno trebao biti u zatvoru.

Tu je napokon Ranko Ostojić koji bi mu put u dugotrajne pobjede osigurao fizičkim uklanjanjem protivnika, onako kako su uklanjani u Bleiburgu, trpani na Gole otoke i u Stare Gradiške i raseljavani po svijetu.

Koja bi to herojska pobjeda bila, dostojna potomka partizanskih sinjskih vitezova!

Milan Ivkošić

No comments: