Friday, September 30, 2011

Predsjedniče Barack Obama, uspravite se i ispravite se! Uhvatite se ponovo u koštac s vrlo jakim židovskim organizacijama u USA !

Vecernji.hr/ Marina Šerić: Palestinci opet u klopci/ 27.rujan 2011.

Marina Šerić

Večernji list

Palestinci opet u klopci

Između Hamasa i Fataha više nema toliko animoziteta, pa nije čudno što su Palestinci Abbasa dočekali kao heroja

(slijedi komentar Ante Rokova Jadrijevića: Gosp. Obama, uspravite se i ispravite se! Uhvatite se ponovo u koštac s vrlo jakim židovskim organizacijama u USA )

Palestinci više nemaju vremena, no međunarodna zajednica to ne shvaća.



Palestinski predsjednik Mahmud Abbas predajući UN-u zahtjev za primanje svoje države u članstvo jasno je dao do znanja da je strpljenja potpuno nestalo i da narod koji živi opasan zidom i blokiran vojskom više ne može trpjeti sve što trpi i čekati da mu se netko smiluje.

Zakazali su svi koji bi trebali biti nekakvi posrednici i katalizatori u bliskoistočnim mirovnim pregovorima, a ponajviše američki predsjednik Barack Obama, koji je uoči izbora prije tri godine širokogrudno obećavao da će mu rješavanje toga problema biti apsolutni prioritet. Zbog podrške Palestincima tada se sukobio i s jakim židovskim organizacijama u SAD-u, na što se gledalo kao na pozitivan znak koji ulijeva nadu.

Samo tri godine poslije, Obama zvuči poput svojeg prethodnika Georgea Busha. U trenutku kada je izgovorio riječi da je Izrael strateški američki partner čije će interese Washington pod svaku cijenu štititi, zaprijetivši Palestincima čak i vetom kada Vijeće sigurnosti bude odlučivalo o njihovu zahtjevu, bilo je potpuno jasno da SAD nije briga za Palestince, te da neće biti presudan igrač u raspetljavanju ovoga gordijskog čvora, koji već desetljećima raspiruje nestabilnost i nesreću na Bliskom istoku. Štoviše, bio je to znak kojim je poručeno da SAD-u, u trenutku kada ratuje u Afganistanu i Iraku, odgovara status quo.

Ima naznaka da konzervativne snage u američkom Kongresu rade na prijedlogu zakona kojim bi SAD automatski prekidao svako financiranje i vojnu suradnju sa zemljama koje priznaju palestinsku državu, ali i s UN-ovim agencijama koje djeluju na teritoriju Palestinske samouprave, a koje se drznu priznati palestinsku državu.

Iako takav zakon vjerojatno neće proći kroz Senat, mogao bi proći onaj prema kojemu će SAD Palestincima uskratiti financijsku i drugu pomoć budu li inzistirali na članstvu u UN-u. Riječ je o 500 milijuna dolara godišnje.

Izraelska vrhuška trlja ruke, otvoreno poručujući Palestincima da će pristati jedno na bezuvjetne pregovore ili tih pregovora neće biti.

Oni su gradnjom zida oko Zapadne obale i vojnom blokadom Pojasa Gaze takoreći riješili problem terorističkih napada i kontrole kretanja Palestinaca, pa ne žele ni saslušati Mahmuda Abbasa, koji traži da preduvjet za pregovore bude priznavanje palestinske države u granicama koje su postojale prije 1967. godine, te zaustavljanje gradnje židovskih naselja na Zapadnoj obali i u istočnom Jeruzalemu.

Izraelskoj politici zapravo je pošlo za rukom da stvari dovede na tu razinu da se pregovara o tome hoće li se uopće pregovarati, s time da ni takvih pregovora nema već više od godine dana. U tom svjetlu, Abbasov potez sa zahtjevom za članstvom u UN-u mnogi analitičari vide kao jedini put da se stvari počnu pomicati s mrtve točke.

U međuvremenu, mnogo se toga promijenilo. Val pobuna i revolucija u arapskim zemljama zauvijek je promijenio političku klimu u tom dijelu svijeta, pokazavši da narod koji želi nešto postići to može i učiniti.

Među Palestincima je također došlo do promjena, a najveća je ta što su se pomirili Hamas i Abbasov Fatah. Nema više toliko animoziteta, pa nije čudno što su Abbasa njegovi sunarodnjaci na povratku iz New Yorka dočekali kao nacionalnog heroja.

Pojavila se u međuvremenu i Turska kao ozbiljan regionalni igrač, a premijer Erdogan već dulje zapadnim silama šalje signale da Turska zna kako bi to riješila, te da želi preuzeti pokroviteljstvo nad mirovnim procesom.

No na to se iz Washingtona ne gleda blagonaklono, iako je Turska članica NATO-a

i kandidatkinja za članstvo u EU.

Kako sada stvari stoje, čini se da sve ide prema novom zaoštravanju i sukobu, koji bi mogao potaknuti novu provalu regionalnog animoziteta prema Izraelu. No ovoga puta u igru bi mogao uskočiti još pokoji jak i vrlo zainteresiran igrač.

Marina Šerić

Večernji list

* * * * * *

Komentar Ante Rokova Jadrijevića:

Predsjedniče Barack Obama, uspravite se i ispravite se! Uhvatite se ponovo u koštac s vrlo jakim židovskim organizacijama u USA !

Bravo gospođo Marina Šerić! Očito je da je američki predsjednik Barack Obama i u ovom predmetu neoprezno postao najslabija karika!

Otkud meni takav zaključak, koji - nota bene - više nije samo moj?

Podsjetimo se prethodnih američkih predsjedničkih izbora: na njima je ' najbogatiji' predsjednički kandidat bio upravo gosp. Barack Obama – i to zahvaljujući najobilnijim donacijama malene, ali vrlo utjecajne židovske zajednice u Sjedinjenim Državama (USA). Najmanje polovicu njegovog predizbornog budžeta su donirale američke organizacije iz sastava Svjetskog židovskog kongresa i recimo to posve otvoreno – njihove tajne ZOG-NadVlade USA !! I njeni pod-odbori.

By the way: kada se isto ili vrlo slično događa u nekoj maloj europskoj državi (napr. u našoj Hrvatskoj!), onda se iz Washingtona, New Yorka, Londona i Amsterdama (ili Haag-a) diže paklena dreka od strane njihovih 'najsposobnijih stranih dojavljivača' (GONG, Vesna The Zvečarka', klan Goldsteinovih, klan Puhovskih, itd.) o postojanju svakojakih 'crnih fondova' našeg državotvornog HDZ-a, izbjegavajući pomno spominjati još gore 'crne fondove' američkog i međunarodnog (!!) Židova George-a Soros-a i njegovih pajdaša iz njegove Svjetske žuto-zelene lihvarske internacionale! A da pod-agencije CIA-e: USAID, IRI i druge, posebno i ne spominjemo! Uostalom, sjetimo se i bivšeg američkog ambasadora u Hrvatskoj Williama Dale-a Montgomeryja i njegovih 'crnih fondova', pomoću kojih je na vlast u Hrvatskoj bio vratio bivše komuniste (!), kao i bivšeg Udbo-komunistu Stjepana Mesića - na mjesto predsjednika Republike Hrvatske!

Sintagma 'najsposobniji strani dojavljivači' uzeta je iz najnovije knjige urednika Večernjakove edicije www.vecernjishop.hr gosp. Zvonimira Despota 'HITLER – psihološki profil – Tajni dossier OSS-a o njemačkom Fuehreru', 1943. Dakle, direktno iz američkog izvora! Jučer sam kupio dvije takve knjige iz pera Waltera C. Langer-a, a koje je od njega bio naručio američki general William J. Donovan, direktor Ureda strateških službi (OSS) za vrijeme Drugog svjetskog rata. Ta 'knjiga je oružje...' i ja sam je već sinoć, odnosno noćas, uzeo u svoje ruke!

Primajući najobilnije donacije iz redova Svjetskog židovskog kongresa i od njihove tajne ZOG-NadVlade USA, američki predsjednik Barack Obama je svijesno ili nesvijesno pristao biti njihov talac - i vazal - a time je i svoju USA svijesno ili nesvijesno pretvorio u taoca sionističke NadVlade Izraela! (ZOG = 'Zionist occupied government'!).

Iz tog zornog kuta sasvim je jasno ponašanje Baracka Obame: to je ponašanje sionističkog marionete, koja je suprotna interesima velike (ali šutljive) većine američkog naroda.

Gospodine Obama: uspravite se i isprsite se! Učinite sve što je u Vašoj moći da denuncirate Rockefellerovu NadVladu USA (koja je već isisala i ispila krv američkom narodu i USA!) i svjetsku NadVladu svijeta koja nastaje na ruševinama Iraka i Afganistana, na tlu Južnog Sudana (Darfur), Jemena, Libije (itd.), a prijeti i novim svjetskim ratom na tlu Sirije ili Irana.

Gosp. Obama, uspravite se i isprite se! Uhvatite se ponovo u koštac s vrlo jakim židovskim organizacijama u USA, i to na način da ponovo pružite bezrezervnu podršku Palestinskom narodu u njegovoj pravednoj borbi za uspostavom svoje DRŽAVE i zaustavljanjem gradnje novih židovskih naselja na Zapadnoj obali (West Bank) Palestine i Istočnom Jerizalemu, te i za primanje svoje države u članstvo UN-a. To je minimum koji od Vas očekuje velika većina država svijeta (a tu prednjači hrabra Vlada Brazila), kao i znatna većina američkog naroda.

Izraelskoj politici je već pošlo za rukom da stvari dovede na tu razinu da se pregovara o tome hoće li se uopće pregovarati, a Vi gosp. Obama spriječite takav pogibeljni status quo.

U tom slučaj i samo na taj način možete ponovo pobijediti na slijedećim američkim predsjedničkim izborima (dogodine) i samo tako možete postati jedna od najvećih ikona svijeta!

Dakle, na Vama je osobno gosp. Barack Obama da birate: ' S njim ili na njemu! (spartanska)

Ili da to kažem na engleskom jeziku: No venture, no gain !

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski social-radikal)

No comments: