Thursday, December 3, 2009

Nema ničeg besplatnog na svijetu ....


AMAC-Hrvati / Nastavu blokiraju samo studenti Filozofskog fakulteta

Srijeda, 02 Prosinac 2009


Studenti zagrebačkoga Filozofskog fakulteta na plenumu su odlučili da se i dalje blokira nastava, pa je ni danas neće biti.


Studenti Fakulteta političkih znanosti prekinuli su blokadu nastave, a dan prije to su učinili i studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Filozofskog fakulteta u Splitu.


Podsjetimo, jučerašnji mirni prosvjed 400-tinjak studenata Fakulteta političkih znanosti i Filozofskog fakulteta ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa na Sveticama završio je naguravanjem prosvjednika i interventne policije.


Studenti su donijeli pisane zahtjeve za besplatnim visokim školstvom za sve redovite studente upisane po bolonjskim uvjetima. Traže besplatno školovanje na svim razinama, ukidanje školarina, upisnina .....


(više o tome na portalu AMAC-Hrvati)....


* * * * * *


Prošireni komentar: Ante Rokov Jadrijević Četvrtak, 3. dec/pro 2009.


Nema ničeg besplatnog na svijetu ....


.....osim mamine ljubavi. I zato "na mamama svijet ostaje"!


Ako svoju školarinu ne plate studenti, platit će ono famozno "zemaljsko roblje koje mori glad...". Barem je to profesor dr. Ivan Šiber mogao podučiti svoje bivše studente: "šiberčiće", budake, ćifte i ostale, koji su sada univerzitetski "profesori" na zagrebačkom Filozofskom fakultetu!


Dakle, potpuno se slažem s gosp. Bosancem - Slavkom Pecirepom iz hrvatskih Domaljevaca u Bosni (između „internacionalnog“ distrikta Brčkog i hrvatskog Orašja).


Potpuno je točna opaska gosp. Bosanca da - nažalost!! - nema reizbornosti univ. profesora (a ja dodajem: nažalost ni sudaca!!), kako je to striktno uređeno u USA i drugim uređenim zemljama Zapada!


A zašto?

U zemlji u kojoj je sve "doživotno" - nakon razbojnika Tita, sada veleizdajnik Mesić u svojem budućem oklopnom uredu na Šalati, ništa se korijenito ne mijenja. Stoga se ne mijenja ni soc-invalidska svijest njihovih mladih juniora, a ni svijest naše nove i buduće džabalebaroške akademske "elite".


Dakle, da zaključim: Svima se nama "sankilotima" otima u pljačka, harači nas se, da bi "zlatna mladež" naše nove "pljačkaške elite" mogla uživati u debeloj 'ladovini zagrebačkog Filozofskog fakulteta.


Uostalom, kao i njegovi neodgovorni profesori.


Međutim, uskoro će se morati pitati i nas „sankilote“!!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)


No comments: