Wednesday, November 16, 2011

Otvoreno pismo svima kojima je Hrvatska u srcu


HaKaVe.org/ Otvoreno pismo svima kojima je Hrvatska u srcu/16. stud/nov. 2011.

akademik Josip Pečarić

Otvoreno pismo svima kojima je Hrvatska u srcu


Bivsi komunisti su 2000-e godine dosli na vlast s parlom “Oni su nama oprostili – mi njima necemo!” Da su doista tako i mislili pokazao je Racan, kada su dosli na vlast, izjavom: “HDZ je stranka pod istragom!” To nisu mogli sprovesti iz vise razloga.


1) Za ostvarenje tog plana ne bi imali 2/3 glasova u Saboru.
2) HDZ je bio jos uvijek Tudjmanova stranka i imao je jaku poziciju u Saboru.
3) Na celu HDZ doveden je covjek spreman da detudjmanizira HDZ i tako im sve to olaksa.


Danas vidimo da doista ocekuju zavrsetak tog plana. HDZ je i doslovno stranka pod istragom, a navljuju i raspad te stranke koja je stvorila Hrvatsku drzavu. Kukuriku koalicija ocekuje i najavljuje dobijanje dvotrecinske vecine u Saboru. Ocito je svima da “posao” za takav rasplet izbora odradjuju mediji i DORH.

Ostvarenje tog scenarija znači promjenu Ustava i "Temeljitu rekonstrukciju Hrvatske". To su njihove riječi.

Ponasanje hrvatskih drzavotvornih stranaka i pojedinaca nije ukazalo da su dorasli danasnjem trenutku. Svi pokusaji ujedinjenja i sprecavanje potpunog ostvarenja ciljeva velikosrpskog Memoranduma 2, o cemu smo govorili u nasem Pismu Saboru RH, su propali.

S druge strane, ponasanje Predsjednice HDZ-a pokazuje da su konacno i u HDZ-u shvatili o cemu se radi (barem neki jer je sigurno politika te stranke u zadnjim godinama itekako ostavila duboki trag i u samom HDZ-u).

Spomenut cu samo njeno reagiranje na nase Pismo Vijecu Sigurnosti UN-a, u kome se izrijekom govori o rasistickim presudama u Haagu.

Unatoc nasoj izuzetno ostroj osudi ponasanja svjetskih mocnika Predsjednica Vlade kaze kako nase “zauzimanje za zastitu temeljnih demokratskih vrijednosti Domovinskog rata na kojima je stvorena Republika Hrvatska” i pozvala nas je na dogovor “o mogucim daljnim aktivnostima i suradnji po tom pitanju”.


Pismo je objavljeno na internetskjim stranicama Vlade, sto je svojevrsna poruka i onima u zemlji i onima van nje. Da je mislila ozbiljno pookazuje i reagiranje medija koji su presutjeli jednu tako vaznu poruku Predsjednice Vlade i svjetskim mocnicima i svima koji kriminaliziraju Domovinski rat.


Mozemo li biti sigurni da upravo to nije bio neposredan povod odluci da se u izbore ponovno, jos drasticnije nego u slucaju izbora predsjednika, umijesa Uskok?

Da Predsjednica misli ozbiljno pokazao je posjet hrvatskih intelektualaca, uglavnom onih koji su bili okosnica u ovom i nizu drugih slicnih otvorenih pisama (akademici Ivan Aralica, Dubravko Jelcic, Slaven Barisic, professor Miroslav Tudjman i drugi) kada je Predsjednica najavila stvaranje savjeta predsjednice HDZ-a za zajedničko promišljanje o tome što treba učiniti za budućnost Hrvatske, koji će uz ostale činiti i te osobe. A radi se o osobama koje su se kroz svo ovo vrijeme suprostavljali detudjmanizacij i (tj. rashrvacivanju) i HDZ-a i Hrvatske!

Znamo da je profesor Miroslav Tudjman naglasavao da ce prihvatiti suradnju s HDZ-om pod uvjetom da se “mora HDZ demokratizirati i vratiti na pozicije predsjednika Tuđmana, odnosno javno odmaknuti od 8 godina Sanaderova vođenja HDZ-a”.

Njegovo postavljanje na listu HDZ-a na mjestio koje mu garantira ulazak u Sabor, zapravo znaci upravo da je HDZ vec danas ili zeli biti na tim pozicijama.

Zapravo, sve ovo je poznato mnogim nasim ljudima. To na najjednostavnij i i najbolji nacin potvrdjuje prvo reagiranje na tu vijest koju sam dobio od jedne mlade Hrvatice: “Sada znam da cu otici na izbore i ne mogu vjerovati da cu glasovati za HDZ:)”

Na krajne simpatican nacin porucila nam je da ovaj put glasovati za HDZ ne znaci glasovanje po principu sto “to je manje zlo”, vec to glasi davanje podrske i profesoru Tudjmanu, akademicima Aralici, Jelcicu i Barisicu i svima ostalima koji ce kroz Savjet predsjednice HDZ uciniti sve sto je moguce da vratimo ponos i dostojanstvo nasoj Hrvatskoj. To znaci snaznu poruku da mnogi u Hrvatskoj zele povratak HDZ-a na pozicije predsjednika Tudjmana.

A takav HDZ, bio on na vlasti ili ne, i jest najveci moguci udar svim protivnicima ostvarivanja hrvatskih nacionalnih interesa.

Zato pozovam sve one kojima je Hrvatska u srcu da izadjete na izbore, glasujete po svojoj savjesti i tako sprijece ostvarenje velikosrpskog Memoranduma 2.


Lahore, 16. 11. 2011.

akademik Josip Pecaric

No comments: