Saturday, November 5, 2011

SLUČAJ BOLJKOVAC: Je li Hrvatska stvorena na dementnom antifašizmu

Dragovoljac.com/Diana Majhen - Došla dementna maca na vratanca/ Četvrtak, 03 Studeni 2011 19:03

Diana Majhen

Došla dementna maca na vratanca

SLUČAJ BOLJKOVAC: Je li Hrvatska stvorena na dementnom antifašizmu

Vrhunski hrvatski, bolje reći "Jugoslovenski" odvjetnik Anto Nobilo, poznat po premlaćivanju vlastite žene i tuđe djece, očito se u slučaju druga Boljkovca dovinuo genijalnoj obrambenoj taktici: igrat će na kartu demencije svoga branjenika.

Briljantno. Naime, opće je poznato da stari i dementni ljudi:

- svjedoče kao relevantni svjedoci optužbe protiv hrvatskog generala Glavaša prije svega 2,5 godine i živo se sjećaju svakog detalja iz perioda od prije 20 godina, kao što je to učinio dementni antifašist Joža....

- uspijevaju napisati i izdati vlastitu knjigu prije manje od 2 godine u kojoj su ponovno vrlo detaljno opisali događaje od prije 20 godina, kao što je to učinio dementni antifašist Joža....

- daju intervuje na televiziji prije manje od 6 mjeseci, u kojima vrlo precizno, uz spominjanje mjesta, vremena i ljudi, opisuju organizaciju OZNE od prije gotovo 70 godina, kao što je to učinio dementni antifašist Joža.....

- savršeno dobro znaju tko je sve živ, a tko je mrtav od ljudi vezanih uz događaje iz 1945. godine, sve u kontekstu lociranja onih koji bi eventualno mogli svjedočiti protiv Nobilovog dementnog pulenčića.....

- otvoreno prijete mogućim svjedocima i zagovarateljima pravne države da se čuvaju mračnih ulica, i to prije manje od godine dana, kao što je to učinio dementni antifašist Joža...

Jadni napaćeni antifašistički starčić očito je živ živcat i vrlo aktivan: daje intervuje, svjedoči po sudovima, piše knjige... Ako je to demencija, neka svakog zadesi po jedna takva.

Ako je drug Boljkovac sve navedeno u stanju raditi, onda je valjda u stanju i biti na vlastitom suđenju, i vrlo vjerojatno fasovati koju godinicu zatvora (ili njih petstotinjak).

Iskreno, biti će zanimljivo, ako do istoga dođe, pratiti fantastični odvjetnički obračun Nobilo protiv Nobila, u kojem dva nobila zastupaju dva Boljkovca: prvi Nobilo tvrdi da je prvi Boljkovac dementan, a drugi Nobilo ispituje drugog Boljkovca o tome gdje je bio i što je radio prije 66 godina, pri čemu drugi Boljkovac naravno tvrdi da nije ni luk jeo, ni luk mirisao.

Ovdje leži i poprilična zamka za veseli dvojac Nobilo-Boljkovac. Naime, Boljkovac kontinuirano ponavlja da on nije bio nigdje i nije radio ništa, a istovremeno tvrdi da iz toga vremena nema nikog živog tko bi ga teretio, pri čemu sam sebe ističe kao jedinog svjedoka iz toga vremena, pa igranjem na kartu demencije Nobilo sam sječe svojeg svjedoka.

Šalu na stranu, ali, koliko je poznato široj javnosti, naš drug Nobilo još nikada nije koristio taktiku neuračunljivosti vlastitog branjenika, pa je čudno da je ovoga puta istoj pristupio. Moguće je da je Nobilo vidio da je vrag odnio šalu i da je dokaza protiv Boljkovca na kamione, pa je odlučio po svaku cijenu spriječiti suđenje koje bi moglo poljuljati njegov vehementni odvjetnički kredibilitet, a također i njegovu ideologiju, ideologiju njegovog oca i svih ostalih ljubljenih nam antifašista i njihovih potomaka na kojoj su izgradili vlastite živote, uvjerenja, karijere, ugled, dvorce, vile, mercedese i jahte.

No, podsjetimo, ovo nije prvi put da se Nobilo u pravosudnim postupcima susreće s demencijom. Prije 25 godina Nobilo je sudjelovao u procesu s dementnim optuženikom, no tada su bili na suprotnim stranama.

Nobilo je bio mlad i perspektivan komunistički državni tužitelj i udarna šaka državnog komunističkog terora, a na protivničkoj strani mu je bio dementni starčić, optužen za ratne zločine, po imenu Andrija Artuković.

Za razliku od vižljastog i krepkog Jožice koji ima slonovsku memoriju, Artuković je bio totalno dementan, s dijagnosticiranom Alzeheimerovom bolešću, većinu vremena procesa nije znao ni gdje je, ni o čemu se u procesu radi, a pred kraj procesa vjerojatno nije znao ni kako se zove.

Tijekom suđenja se znao kratko susresti sa članovima svoje obitelji i na licu mu se vrlo jasno moglo pročitati da ih ne prepoznaje.

No, za tada perspektivnog druga Nobila, kao ni za sudsko vijeće, nikakva dementnost nije mogla dovesti u pitanje njegovu pravničku epopeju koja je okončana četverostrukom smrtnom kaznom za ustaškog ratnog zločinca. Bez obzira što je i vrapcima na grani bilo jasno da je od ministra unutrašnjih poslova NDH ostala samo prazna ljuštura i da nema nikakve, ni pravne, ni humanističke, ni psihološke, ni edukativne logike da se tu istu ljušturu pravno penalizira, Nobilo i drugovi su svoju svetu boljševičku dužnost oderali do kraja, sve po mjeri vlastite jugokomunističke ideologije.

Danas, 25 godina poslije, povijest je pokazala svoju šaljivu stranu i vratila Nobila u sličnu igru, ali na drugu poziciju i u protivničku momčad.

U toj igri, manje pravničkoj, a više političkoj, ipak postoji nešto što se zove presedan. Presedan koji je i pravni i politički, a koji se očituje u tome da se stvarna ili lažna demencija kada su u pitanju ratni zločinci iz II sv. rata na našim prostorima NE PRIZNAJE, a pogotovo se ne priznaje ako u procesu sudjeluje i osoba po imenu Anto Nobilo, čovjek koji danas nikada ne bi bio u situaciji pokušati spašavati osumnjičene za ratni zločin na foru demencije, obzirom da je sve što u životu ima, uključujući i karijeru, stekao na kaznenom progonu dementnog optuženika za ratni zločin.

Osim ako, naravno, negdje u preambuli Ustava ne piše da je Hrvatska stvorena na dementnom antifašizmu.

Diana Majhen


Komentari (28) – samo nekoliko odabranih


#28 Ante Rokov Jadrijević 2011-11-04 14:09

Bravo, bravissimo naša čelična Lady Di!

Ima pravo naš Johny - a ja dodajem: hrvatska Baš-Čelična Lady Di !!

Danas, uoči ovih kobnih parlamentarnih izbora, najvažnije je da se i to konačno dogodilo! Iako će to komunjare i ostala Staljinova kopilad odmah zaustaviti i poništiti čim dođu na vlast - ipak će ostati zabilježeno i zapamćeno da se i to konačno ipak dogodilo. Zašto? Zato što će to komunjarama, orjunašima i judeo-masonima ostati kao kost u grlu i mlinski kamen oko vrata. Naime, vijest je krenula Zapadnom Europom i više se ne može izbrisati!

A onaj podmukli Pupovac? On da će se žaliti EU ? Zar je zaboravio da je EU osudio i komunizam, jednako kao i fašizam i nacizam kao totalitarne idelogije i zločinačke režime?

Ili to Pupovac samo folira?! Ja mislim da da!

Citat

+1 #27 kalfa 2011-11-04 14:04

Prijatelju Mijo,mogu tako reći?, otac Ante Nobila je bio šef UDB-e u Karlovcu,pa tako i njegov put u Državno "tužilaštvo" nije bio slučajan, a i prijateljevanje s Boljkovcem.

Ante Nobilo je samo jedno od mnoge ostarjele komunističke djece!

Citat

+4 #24 Jasna 2011-11-04 10:58

Batina ima dva kraja drugovi i drugarice!

Citat

+6 #22 Mate 2011-11-04 08:32

Diana, vrhunski tekst uz napomenu da Andrija Artuković NIJE ubijao ljude za razliku od ove komunističke spodobe .... a Nobilo ... Nobilo, Nobilo o glavu ti se obilo.

Citat

+10 #17 Schnaps 2011-11-03 23:15

Dementan?
Pa čovjek dovršava knjigu "Rat nakon rata" a 2009. je izdao "Istina mora izaći van"

Citat

+18 #13 Jedino Hrvatska 2011-11-03 21:32

Za razliku od Andrije Artukovića, nad kojim su crveni kmeri nakon pravosudne farse u izvedbi tadašnjeg komunističkog državnog odvjetnika Ante Nobila, izvršili egzekuciju i spaljivanje da mu se nikad za grob ne sazna, ovih dana uhićenom zatorniku hrvatskog naroda, oznaškom krvniku Josipu Boljkovcu, zasigurno ne će faliti ni dlaka za glave. Čim završe izbori eto Jože na slobodi.

Jedino ako na vlast ne dođe Savez na Hrvatsku, kad će se krvavom Joži pridružiti njegovi crveni sudrugovi Josip Manolić, Budimir (Mumija) Lončar, Rade Bulat, Stjepan Hršak, za koje postoji obilje materijalnih dokaza i svjedočenja još živućih svjedoka o njihovoj osobnoj odgovornosti za egzekucije hrvatske mladeži nakon Drugog svjetskog rata.

Glas za Savez za Hrvatsku je glas za detitoizaciju hrvatskog društva!

Citat

+20 #3 Johnny 2011-11-03 19:50

Svaka čast našoj čeličnoj Lady Di na očitom razkrinkavanju subenastog Plaćenika (lat.Nobila).

Između Boljkovca i Nobila nema baš ni najmanje razlike - oba dva su komunistički ratni zločinci. Šugoslavija je i tako od 1918 do 1990 bila zločinačka država, samo što je od 1941-1945 zločine nad Hrvatima radila po šumama i gorama kao banda. Od 1990 komunisti ne prestaju s zločinima nad Hrvatima, već kao glavno oružje koriste petu kolonu (po peto-kraki), te kasnije genocidni Haški sud, a to traje i danas, a kroz hrvatsku vlast, koju su komunizirali, zločine nad Hrvatima će činiti i dalje. Dok mi shvatimo da komunist nije Hrvat, oni će nas dobrano desetkovati. Probudimo se više iz vlastite smrtne agonije i odbacimo te otpadnike iz svojih hrvatskih života!
Za Dom Spremni!

Citat

+23 #1 Jedino Hrvatska 2011-11-03 19:16

Predizborni igrokaz u režiji zlatne djece komunizma

Vijest o uhićenju Josipa Boljkovca, bivšeg šefa karlovačke OZNE, osobno odgovornog za ubojstva hrvatskih civila neposredno po završetku Drugog svjetskog rata, digla je na zadnje noge jugoslavenske nacionaliste Yusipovića, Mesića, Pupovca, Kajina..., predvođene partijskim istomišljenicim a iz Kukuriku koalicije.

Osobito glasno kukuriče Milorad Pupovac, koji po tko zna koji put u zadnjih nekoliko mjeseci prijeti Hrvatskoj prijavljivanjem Eu-ropskoj uniji.

Sjetimo se samo odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske o neustavnosti dvostrukog prava glasa za nacionalne manjine i ukidanja pravne osobnosti Vijeću općina sa srpskom većinom, kada je Pupovac također zaprijetio Hrvatskoj eu-ropskom batinom.

Iako je ovo uhićenje predizborni potez HDZ-a, (odgovor na otvaranje istrage protiv HDZ-a kao pravne osobe) a ne izraz stvarne volje za procesuiranjem još itekako živućih, notornih ratnih zločinaca, (Boljkovac, Manolić, Bulat, Lončar, Hršak) on je svakako za pozdraviti.

No sve dok najljepši zagrebački trg bude nosio naziv zločinca Tita, sve ovo se može shvatiti samo kao predizborni obračun zlatne djece komunizma (Yusipovića, Jace, Šeksa, Milinovića, Čaćića..,) za nastavak vladavine partijskih drugova, okupljenih u Savezu za Eu-ropsku uniju, nad hrvatskim narodom.

Citat

No comments: