Tuesday, November 16, 2010

Ratni zločinac dr. Vojislav Stanimirović ostaje za sva vremena ratni zločinac.

Dr. Ružica Ćavar

predsjednica Hrvatskog pokreta

za život i obitelj

Zagreb, 14. 11. 2010.

Ratni zločinac dr. Vojislav Stanimirović

ostaje za sva vremena ratni zločinac.

(VOJISLAV STANIMIROVIĆ JE AMNESTIRANI RATNI ZLOČINAC !)

U Hrvatskom listu od 11. studenog 2010. godine, na 5. stranici, objavljene su, u naslovu članka, riječi Branka Borkovića - Mladog Jastreba: "Da je Hrvatska pravna država, ratni zločinac Stanimirović bi bio u zatvoru".

Ja se u tome ne bih složila sa Mladim Jastrebom, jer Republika Hrvatska, kao pravna država, ne može sama sebi skakati u trbuh i biti protiv svojih pravnih odluka.

Naime, pravna država Republika Hrvatska je vodila pravni kazneni postupak protiv Vojislava Stanimirovića, i osudila ga kao ratnog zločinca na 20 godina robije!

No, ta ista pravna država je, iako pod pritiskom međunarodnih moćnika, donijela ipak legalno pravnu odluku o amnestiji ratnoga zločinca Vojislava Stanimirovića. Amnestija, kao što je poznato, ne znači oslobađanje osuđenog od krivnje, u ovome slučaju statusa ratnog zločinca, nego samo oslobađanje od izdržavanja kazne.

Dakle, ratni zločinac dr. Vojislav Stanimirović, i dalje, i pravno i moralno, a najvažnije objektivno i stvarno, ostaje za sva vremena ratni zločinac.

Zato se sada postavlja pitanje kakva je danas Republika Hrvatska pravna i moralna država, koja dopušta da ratni zločinac bude predsjednik političke i još k tome, na temelju pozitivne diskriminacije, tj. privilegija, parlamentarne stranke, zastupnik u Hrvatskome (državnom) saboru,

a k svemu tome "o tempora, o mores", o apsurda kojeg nigdje u svijetu nema, još i sa svojom strankom koalicijski partner vladajućoj stranci - HDZ-u u Republici Hrvatskoj!!!

Dr. Ružica Ćavar

predsjednica Hrvatskog pokreta

za život i obitelj

No comments: