Monday, November 8, 2010

Vukovarski 'Anđeo smrti' dr. Mengele Stanimirović...

AMAC-Hrvati.com/ Plodonosno koaliranje s četnicima/ 08 Studeni 2010


Plodonosno koaliranje s četnicima


Vijestima od kojih uzavrije mozak nikad kraja. Dok se Jutarnji List natječe s originalnim Volkische Beobachterom u razini vulgarne propagande na 'zadane teme' (u slučaju Morgenblatta radi se o privatnoj tj neslužbenoj posjeti Hrvatskoj (Vukovaru) srpskog predsjednika Tadića) i dok se svaki poziv na zadržavanje zdravog razuma u odnosu na službenu propagandu proglašava ultradesničarenjem (npr. pogledati komentare ispod redovne kolumne Tihomira Dujmovića u VL-u), na domaćoj političkoj sceni odvijaju se očekivani događaji.

U večernjem Dnevniku Hrvatske radio televizije i uobičajenoj shemi prešućivanja svega što nije moguće komentirati bez ugrožavanja po život važne koalicije HDZ-SDSS, objavljena je reportaža o prevažnom tajlandskom razbijanju zubi nogama ('to nije sport, to je način života'). Tako je izbjegnuto objavljivanje vijesti da je predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović i HDZ-ov politički partner, odmah po odlasku Tadića iz Hrvatske dao interview beogradskoj Politici pojasnivši srpskoj političkoj i inoj javnosti da nisu Srbi oni koji su počeli rat.

Pričekali smo i kasne večernje vijesti u 23:20 koje je uređivala Slavica Babić i u njima smo čuli kako se u 13 američkih država ne grade zgrade prema propisima pa nastaju štete od preko osam milijardi dolara jer ih odnesu uragani. O Stanimirevićevom skandaloznom objašnjenju tko je kriv za početak ratovanja u Slavoniji, ni riječi.

Boris Tadić stigao je uz službene medijske fanfare do Vukovara u neslužbenu posjetu kako se ne bi uznemirila domaća srpska javnost jer bi u slučaju 'službene' posjete netko u prijateljskoj nam državi s druge strane Dunava mogao pomisliti da je Tadić odlučio preuzeti bar dio krivice za Vukovarsku tragediju. Smirivanje srpske javnosti preuzeo je na sebe Vojislav Stanimirović.

Za najveći broj pojedinaca u zaboravljivoj hrvatskoj javnosti nepoznato je da je upravo on osoba koja je po ulasku četnika u Vukovar zamijenila dr Vesnu Bosanac na vršnom položaju u sanitetu grada. Drugim riječima, uz Veselina Šljivančanina najodgovornija osoba za ono što se dogodilo s ranjenicima iz vukovarske bolnice - danas je nezamjenjivi koalicijski partner državotvornog HDZ-a.

Tako se medijske slobode u Hrvatskoj svode na konstatiranje sasvim neznatnog razočaranja što Tadić ipak nije donio svu dokumentaciju koja nestala iz bolnice po ulasku srpskih bandi u nju a istovremeno čovjek koji je prvi bio zadužen za njezino odnošenje doslovno govori sljedeće: Do sada je uvijek rečeno da su Srbi počeli taj rat, što ne stoji - rekao je Stanimirović u danas objavljenom intervjuu. Među ostalim, upitan za detalje o medicinskoj dokumentaciji iz vukovarske bolnice koju je Tadić u Vukovaru predao hrvatskoj strani, Stanimirović je odgovorio: Vidite, hrvatska strana stalno potencira da su iz bolnice na Ovčaru odvedeni hrvatski ranjenici, bolesnici i bolničko osoblje. S druge strane, imamo informacije da su u bolnici bile oružane snage koje su se preobukle u bolesnike. I sada ovi protokoli koji su predani mogu rasvijetliti što je tu istina, koliko je bilo stvarnih bolesnika, a koliko vojnika. Jer, oni koji nisu u tim protokolima, zapravo su preobučeni vojnici.

Stanimirović dakle ‘ima informacije' kao da ih je dobio od obavještajne službe, a u stvari on je taj koji ih je generirao! Nedostatak dokumentacije zapravo dokazuje srpsku tezu o tome kako su u bolnici zapravo bili pripadnici ustaške vojske. Ova ‘distinkcija po Stanimiroviću' zapravo je rezultat haškog procesa Veselinu Šljivančaninu tijekom kojeg su njegovi branitelji branili ovog srpskog bandita argumentom prema kojem su iz bolnice odvedeni ‘propadnici hrvatske vojske' a ne bolesnici. Oni su se naime samo skrivali u bolnici; nisu bili pravi bolesnici pa njihova bolesnička dokumetacija uopće nije postojala.

O temeljitosti kojom se u Hrvatskoj razbija relativno prihvaćena slika o Domovinskom ratu kao ratu u kojem smo stvorili državu nasuprot sveoubuhvatnom otporu službene srpske politike (koju već jednom treba početi nazivati ‘srpskim fašizmom') sada već treba početi razmišljati kao procesu koji će Hrvatima mnogo uspješnije nametnuti krivicu od notorno fabriciranih 700,000 jasenovačkih žrtava. Kažemo ‘relativno' prihvaćena jer taj isti JL koji je prije par dana slavio Tadića i njegova domaćina Josipovića sada navodi Stanimirovićev stav o tome tko je zapravo počeo rat - bez vlastita komentara!

A hrvatski Vjesnik, ‘vladin list'; što on kaže na Stanimirovićevo četnikovanje? Vjesnik uopće ne navodi što je zapravo ovaj rekao već je to moguće shvatiti tek na osnovu onoga što o svemu kaže Andrija Hebrang! Uredničkom mišljenju ponovno - ni traga ni glasa.

To je eto novinarska hrabrost u slobodnoj Hrvatskoj i njezinim slobodnim, privatiziranim medijima.

A koliko je važno djelovanje novina i novinara govori nam i vijest iz Istre gdje je donijeta odluka o radnoj obvezi te novinari Glasa Istre ne smiju u štrajk. Novina mora izaći jednako kao što mora raditi i gradski vodovod. Najnovija izmišljotina demokratske Hrvatske jest dakle da je doza dnevne propaganda jednako je važna kao i svježa voda iz vodovoda - iako je sličnija sadržaju kanalizacije. To je isti onaj 'Glas Istre' koji je u mnogo čemu a posebno u alergiji na razne hrvatske ikone bio sličan nekdašnjem Feral Tribune-u a sve u obrani prava na istinu i slobodu novinarskog mišljenja, izvještavanja i djelovanja.

Sada imaju svoju ‘slobodu djelovanja'.

Možda bi ipak mogli zatražiti zaštitu; možda od odlično plasiranog bivšeg glavnog urednika ‘Glasa Istre' Ivana Đikića čije su zasluge takve da je sada glavni urednik SDSS-ove verzije Volkische Beobachtera, tjednika ‘Vrijeme'.

To su mediji ‘hrvatske' države i plodovi koaliranja s vlastitim neprijateljem.

Spectator

Komentar Ante Rokova Jadrijevića i 'Snipera' iz Pule

08-11-2010 11:35

Vukovarski 'Anđeo smrti' dr. Mengele Stanimirović...

....pomogao je Borisu Tadiću donijeti preparirane (tj. falsificirane!!) dokumente iz ratne bolnice u Vukovaru (moj prekjučerašnji komentar!).

A za danas Vam nudim komentar mog starog prijatelja 'Snipera' na ovu istu temu u našem istarsom Ipress-u:

Ipress.hr/Stanimirović: Rat u Vukovaru nisu počeli Srbi/

Objavljeno: 07.11.2010. | 12:51

Stanimirović: Rat u Vukovaru nisu počeli Srbi

Mala usporedba
http://www.youtube.com/watch?v=5RMgt7OyCXA

3 Nedjelja, 07 Studeni 2010 15:43

sniper

Prigodom posjeta dobrodošlicu će sigurno izreći i dr. Vojislav Stanimirović, predsjednik SDSS-a, koji inače odlično poznaje navedeni pravac jer je to i njegov ratni put u kojem je sudjelovao vrlo aktivno 1991. godine po mobilizaciji u Beogradu. Krenuo je iz Šida s prostora države agresora. Rođen je u Tovarniku, a baš mu prva ratna postaja jest agresija na rodni Tovarnik. Mjesto danas pamti 68 ubijenih u velikosrpskoj agresiji.

Druga postaja je Lovas. Stanimirović je viđen 18. listopada 1991. godine u dvorištu poljoprivredne zadruge u Lovasu, zajedno s prvooptuženim za Lovas, Ljubanom Devetakom, kada je vršen odabir tko će ići u minsko polje. Mjesto danas pamti 90 ubijenih.

Treća postaja je Sotin s 63 ubijena, dok se dio žrtava i danas vodi kao „nestali“.

Ratni put Vojislav Stanimirović završio je „18. novembra 1991.“ iz kojeg pamtimo njegov ulazak u podrum Vukovarske bolnice, zajedno s ratnim zločincem majorom JNA Veselinom Šljivančaninom. Obojica znaju kako su odvoženi ranjenici na strijeljanje na Ovčaru.

Moramo napomenuti da Vojislav Stanimirović nije bio običan vojnik nego «glavni oficir saniteta za zapadni Srem».

Vojislav Stanimirović odlikovan je „Ordenom za ratne zasluge u Podunavlju“ od strane ratnog zločinca Radovana Karadžića 1995. godine na Palama.

Činjenica je da danas ne znamo za grobove gotovo 2000 žrtava Domovinskoga rata, a Srbi u spomenutim mjestima, kao i diljem Hrvatske, znaju.

Ali, najteže je bilo na kraju reintegracije, kada je Tuđman trijumfalno došao u Vukovar "vlakom mira“, čiji su vagoni bili puni ljudi raznih profila. I ja sam morao govoriti na tom neprijatnom skupu - sjeća se Stanimirović.


5 Nedjelja, 07 Studeni 2010 23:48

sniper

-Ozloglašeni dr.Mengele je bio časnik SS-a i liječnik u Auschwitzu. Nazvan je i ANĐEO SMRTI zbog svoje uključenosti u izbor zatvorenika koji će biti ubijeni.

Registered

Ante Rokov Jadrijević

Comments (4)

08-11-2010 11:43

Ante Rokov Jadrijević

Opet su me napali hackeri s Pantovščaka!

Crveni Pantovščak dobiva na brzini: dosad su kasnili za mnom jedan dan,
a danas su zakasnili svega tri minuta.

To je razlog ovog incidenta s dvostrukim objavljivanjem mog prethodnog komentara.

Ispričavam se! Dakako, samo u svoje ime, a ne u ime mojih udbaških neprijatelja s Pantovščaka!

Ante Rokov Jadrijević
Semper Paratus Croatiae (com)

Registered

Ante Rokov Jadrijević

1 comment:

Unknown said...

Tražite uglednu i akreditiranu privatnu tvrtku koja daje zajmove životnom vremenu. Mi pružamo sve vrste kredita na vrlo brz i jednostavan način, institucije? Trebate li kredit za konsolidaciju ili hipoteku? Nemojte tražiti više jer smo ovdje kako bismo sve vaše financijske poteškoće učinili stvarom iz prošlosti. Mi kreditiramo sredstva za pojedince i tvrtke kojima je potrebna financijska pomoć po stopi od 2%. Nije potreban broj socijalnog osiguranja i nije potrebna provjera kredita, 100% zajamčeno. Želim koristiti ovaj medij kako bismo vas obavijestili da pružamo pouzdanu i korisničku pomoć, a mi ćemo vam rado ponuditi zajam.
Zato nas e-poštom šaljite na adresu: (euchariadanielloanfirm@gmail.com) kako biste se prijavili za kredit.