Wednesday, September 9, 2009

Nihil novi sub sole !

AMAC-Hrvati.com Utorak, 08 Rujan 2009


Komentar: Ante Rokov Jadrijević


Nihil novi sub sole !


Na Vaš tekst:


Geoffrey Corn u obrani generala: 'Svjedok tužiteljstva pogrešno tumači vojnu doktrinu“


Nizozemski topnički ekspert tužilaštva Harry Konings "na neobjašnjiv način iskrivljuje vojnu doktrinu", rekao je svjedok obrane generala Gotovine u vezi s točkom iz izvještaja koji kaže da se odluka o upotrebi topništva može donijeti samo "ako je cilj dalje od mogućnosti kolateralne štete".



Na suđenju trojici hrvatskih generala optuženih za ratne zločine u Oluji u ponedjeljak je pred Haaškim sudom počeo svjedočiti svjedok obrane američki ekspert Geoffrey Corn koji je ukazao na pogreške što ih je otkrio u stručnom izvještaju jednog od svjedoka optužbe a tiču se obveze zapovjednika da se pobrine da gađanje vojnih ciljeva na području naseljenom civilima bude u skladu s odredbama prava o oružanom sukobu.


..... Po vlastitim riječima, kad je otkrio neke pogreške u izvještaju topničkog vještaka optužbe Nizozemca Harryja Koningsa koji je svjedočio počekom 2009., Corn se obratio braniteljima optuženoga Ante Gotovine, da ih ispravi. Corn dovodi u pitanje dio izvještaja koji govori o nužnosti upotrebe tzv. "izdvojenih ili prednjih promatrača".....


"No iskrivljavanje je postojećih propisa i zakona o ratovanju tvrditi da se indirektna vatra ne smije upotrijebiti".....

Nizozemski topnički ekspert tužilaštva Harry Konings "na neobjašnjiv način iskrivljuje vojnu doktrinu", rekao je svjedok obrane generala Gotovine....


(ostatak tog članka može se pročitati na našem AMAC-u (www.amac.hrvati-amac.com)


* * * * * *


Prošireni komentar: Ante Rokov Jadrijević


Nihil novi sub sole !


Ne treba nas Hrvate čuditi taj Nizozemac i topnički ekspert tužilaštva Haaškog suda Harry Konings. Čitav naš Domovinski rat potvrđuje da je Nizozemska, na vrlo čudan i naoko neshavtljiv način, stalno i uporno bila protiv Hrvatske. Jedan od najboljih primjera je bio onaj njihov tadašnji ministar vanskih poslova Hans Van der Broek!


Zbog čega je tako? Pa to je odavno poznato! Amsterdam, Rotterdam i London su najmoćnija uporišta Židova u Europi. Podsjetio bih na poznatu povijesnu činjenicu: Amsterdam se još u 17. stoljeću nazivao i „Novi Jeruzalem“!! To nam valjda sve govori.


Dakako, kad spominjem Židove, ja ovdje, kao i uvijek, mislim prije svega na Cioniste i na njihove znamenite "Protokole sionskih mudraca“. Stoga ponovo, po stoti put tvrdim da je Haaški sud instument u rukama svjetske judeomasonerije, na čijem vrhu sve konce vuku Cionisti! A oni patološki mrze Vatikan i katoličku crkvu, jer ih je ona prva prozrela!


Uostalom, nekima od nas je poznato da Nizozemskom upravlja „Tajna vlada Velike Britanije“, kojom upravlja lord Rotschild! Tko u to ne vjeruje, neka pročita knjigu dr. Johna Colemana „Diplomacija prijevarom“ („Diplomacy by Deception“/ Nakladnik Detecta, Zagreb, 2005., str. 224.-232. i dalje...).


Dakle, mi se Hrvati nemamo što čuditi: "Knjiga je oružje, uzmi je u ruke"! (Bertold Brecht). Uzmite Hrvati u svoje ruke knjigu "Protokoli sionskih mudraca“ i vidjet ćete da se sve u svijetu odvija baš po tim „protokolima“! I u Hrvatskoj, dakako.


Naravno, mogao bih preporučiti još mnogo drugih knjiga koje sam u tom okviru pročitao, primjerice knjige „Povratak Židova u zemlju Izraelov“ pokojnog Milovana Baletića (nakladnik ČGP Delo/Globus, Zagreb, 1982.g., posebno str. 49.-64.), „Mitovi cionizma“ dr.Johna Rose-a (Naklada Ljevak, Zagreb, 2005., posebno str.203.-227.), „Velika Britanija i Balkan“ Carole Hodge (Naklada Detecta, 2007., posebno str. 83.-111.), itd.


Inače, sve je ovo sadržano u onoj staro-latinskoj izreci: "Nihil novi sub sole"!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(Hrvatski socijal-radikal)

No comments: