Thursday, June 19, 2008

Čačićeva pantomima u teatru 'Nedjeljom u 2'!

Čačićeva pantomima u teatru 'Nedjeljom u 2'!
16. lipanj 2008.

Nisam u životu vidio osobu, koja u cilju dokazivanja svojih stavova: lamata rukama, smijulji se cinično, mrgodi se po nuždi, prijeti i vrijeđa…poput jedinstvenog političkog pantomimičara, našeg radišnog Radimira.
Njemu u čast trebalo bi, eto, i ime autoceste DALMATINA-zbog isključivo njegovih zasluga u njenoj izgradnji-preinačiti u ČAČIJANA a na POS-nim stanovima koji poput šupljeg sita cure na sve strane udariti otisak njegova velikog faksimila sa slikom; da se zna tko ih je takvima i napravio…i uz to pošteno zaradio! (POS: Propusno Opasni Stanovi!)

Međutim, izgleda da je i njegovoj neutemeljenoj bahatosti polako došao kraj, odnosno kako naš narod lijepo kaže: svaka rit dođe na šekret!
Njegova se političko-gospodarstvena karijera ruši poput kuće od karata: aklamacijom prisutnih skupštinara nedavno je smijenjen njegov politički 'vjernik', predsjednik varaždinske Županijske skupštine Vladimir Stolnik(HNS) a time je započelo i dugo najavljivano rušenje aktualne županijske vlasti sa županom Radimirom Čačićem na čelu.
Naš Rade-neimar to naziva Varaždinskim pučem, a krivca za vlastiti debakl ne vidi u sebi nego to po svom običaju prebacuje na druge: varaždinski pučisti, vijećnici HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i SDP-a te dvojica političkih izdajnika iz HNS-a protupravno su izmijenili dnevni red i jednoglasno smijenili Vladimira Stolnika. Doduše, za novog predsjednika Mladena Greguraša iz redova HSP-a es-de-pe-ovci ipak nisu glasovali jer su prije toga napustili sjednicu.
Razlog tomu je, po poštenom Čačiću, politička diverzija Sanaderova HDZ-a, korupcija, politička ili materijalna, inače standardni alat svih njegovih podozrivih poslova… Uspješnost njegove gospodarstvene karijere kroz evidentnu ali zbog sudske zastare nikad sankcioniranu pljačku i otimačinu društvenih dobara-u sprezi s korupcijom-datira još od davne 1990.g.: počelo je to s njegovom pljačkom mirovinskog fonda u svezi nikad dovršenog a avansno(?) naplaćenog Doma umirovljenika u Dubrovniku vrijednog 21,3 milijuna maraka, nastavilo se s isto tako propalim 'poslom stoljeća' u Izraelu vrijednim 46 milijuna dolara, zatim financijski propalom izgradnjom nedovršenog srednje-školskog centra u Zadru, a da i ne govorimo o korupcijskoj sprezi u namještanju poslova po sistemu takozvanog sukoba interesa s bivšim predsjednikom hrvatskog Sabora Zlatkom Tomčićem; dodajmo k' tomu i amoralnu NANBUDO-pljačku njegova političkog pouzdanika Srečka Ferenčaka…itd., itd….

E, ali vratimo se na 'Stankovićev teatar u 2', jer prvo pitanje bilo je vezano a uz koga bi drugo nego uz nezaobilaznog Thompsona putem kojega, tako kaže Čačić jednako kao i njegova družica Vesna Pusić, vladajući HDZ artikulira svoju opasnu-pazi sad ovo-ustašku retoriku uz asistenciju jednako, valjda, profašistički orijentiranog i 'dramatično' nesposobnog zagrebačkog gradonačelnika, SDP-ovca Milana Bandića.
I dalje, biser do bisera, uvreda do uvrede, iz usta tog izuzetnog političkog pantomimičara; slobodna interpretacija: po Čačiću, Irsko 'NE' Lisabonskom Ugovoru nije se tek slučajno desilo, katolička Irska čuvši katolika Marka Perkovića-Thompsona kako pjeva pro-ustaške pjesme prepoznala je kakav se to dramatični nacistički manifest desio na Jelačić-placu pa je zato i odbacila Lisabonske postulate….kako bi na taj način zakočila pristup nedemokratske i nacionalistički orijentirane Hrvatske demokratski osviještenoj EU; suluda Čačićeva insinuacija!?

Pa, Čačić bi vjerojatno izveo-makar i silom-Hrvatsku na pravi, valjda pro-komunistički put, jednako kako se to nesebično trudio učiniti i njegov pokojni otac, Milan Čačić, kada je 1971.g. postavljen za glavnog tužitelja SRH kako bi sudskim putem 'ispravio' nacionalističku devijaciju hrvatskih proljećara…u Staroj Gradiški!?

Propali kandidat za premijera odnosno polu-premijera, sutra već i s razlogom propali župan gospodarski najuspješnije varaždinske Županije, kojemu je odjednom grad Zagreb jako pri srcu, Radimir Čačić pokušava srušiti Thompsonova mentora Milana Bandića isticanjem svoje kandidature za mjesto zagrebačkog gradonačelnika; izruguje se pritom i HDZ-ovoj dramatično nesposobnoj Vladi(koja se po uljuđenom Čačiću, eto, ukakila!).
A s tom istom Vladom je do jučer on sam otvoreno flertovao….čak i po cijenu promjene vlastitog(?) političkog svjetonazora.

Dakle, ostaje samo pitanje dali je Pusić&Čačić prozivanje Vlade za ustašku retoriku tek benigna metafora ili opaka namjera? Naime, Vesna Pusić je čelnica Vladinog Odbora za praćenje pregovora s EU pa takav njezin stav u najmanju ruku šteti našem europskom pristupu!


dk., Samobor, Semper Paratus Croatiae

No comments: