Thursday, June 26, 2008

Političke stranputice Petera Galbraihta!

Političke stranputice Petera Galbraihta!

I opet smo na haaškom sudištu slušali svjedoke tužiteljstva čije nebulozno svjedočenje apsolutno ide u prilog obrani hrvatskih generala, jer, kako to decidirano veli bivši Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj('93.-'97.), Peter Galbraith:
Nije bilo ni etničkog čišćenja niti je bilo prekomjernog granatiranja Knina.
Prema tomu bi se i Sudsko Vijeće časnog Tribunala trebalo upitati koliko ovo 'politikantsko suđenje' uopće i ima smisla tim više što bivši američki Veleposlanik svjedoči protiv generala Ante Gotovine za individualnu odgovornost(!?) a njega nikad ni vidio nije a kamoli s njim razgovarao.
Stoga su i optužbe na račun tadašnjeg hrvatskog vojnog i političkog vrha …jednako besmislene i neutemeljene.
Međutim, Galbraiht na suđenju izvodi(a Pupovac, jasno i prihvaća) tezu kako je Tuđman, eto, želio od Srba etnički čistu Krajinu a ta agresijom stvorena Krajina, posebno onaj 'Kninski dio', bila je temeljito etnički očišćena od Hrvata i ne-Srba punih pet godina, od 17.kolovoza 1990.g. do 5.kolovoza 1995.g.!
U njoj su živjeli nekakvi čudni ljudi koji ni prije balvanizacije nisu priznavali svoju hrvatsku Domovinu, i njenu vlast, a balvan-revolucijom su to i potvrdili: oružanom silom su istjerali, a dijelom i pobili, svoje hrvatske komšije.
Uništili su im staništa i bogomolje….jer za njih je postojala samo jedna istina: «ovo je Srbija a ne Hrvatska!»
Iako im je bio predložen politički prihvatljiv plan Z-4, s indignacijom i bahatim prijezirom su ga odbili pa im je hrvatska Oluja samo 'pomogla' da odu u zemlju/zemlje gdje će moći nesmetano govoriti: ovo je Srbija.
Zavedeni velikosrpskom politikom svog vožda Miloševića i po evidentnom nalogu svojih lokalnih čel(t)nika oni su organizirano i uredno napustili zemlju koju nikad(pa ni danas) nisu poštivali; za njih Hrvatska nikad nije ni bila i njihova Domovina nego tek puka 'Imovina'.
Oluja nije bila samo vojna pobjeda hrvatske vojske nad takozvanom Vojskom Krajine, bila je to i politička pobjeda nad vjekovnom idejom Velike Srbije koja je prečanske Srbe i dovela u neminovnu propast suđenu svakom agresoru u njegovim imperijalističkim pretenzijama! Stoga ni danas, o Danu Državnosti, u počasnoj VP-loži nismo vidjeli ni Milorada Pupovca kao ni Vojislava Stanimirovića a nećemo ih vidjeti ni u Vukovaru na istoj proslavi; Stanimirović vjerojatno slavi onaj dan kad je «pala i posljednja ustaška tvrđava»-Vukovarska bolnica, 18. studenog!
A glede 'sukoba interesa' kanadskih časnika kao svjedoka optužbe i svjedočenja Petera Galbraitha o tomu jeli američka vojska pomagala HV-u u Oluji što Kanađani a priori tvrde a Galbraith jednako tako poriče, pa, gospodo, to nam uopće nije bitno, jer:
Takozvanu Krajinu, svetu hrvatsku grudu, oslobodila je hrabra hrvatska vojska istjeravši četrdesetak tisuća kukavičjih boraca Vojske Krajine koji pobjegoše glavom bez obzira premda su u nekim segmentima 'oklopa' bili i brojčano nadmoćniji. A vi, gospodo s demokratskog Zapada, ne da niste ni prstom maknuli kada je krvario Vukovar ili razaran spomenik svjetske, pa i vaše, kulturne baštine-Dubrovnik nego ste nam uz pomoć domaćeg 'kvislinga', Bude Lončara, nepravedno 'udarili' i embargo na uvoz oružja. Barem priznajte, očekivali ste kako će vaš favorit-Slobodan Milošević za kratko vrijeme riješiti taj sitni geo-strateški problem na Balkanu!
Eeeee, u tomu ste se grdno prevarili pa danas u Haagu lažima pokušavate još jednom oprati vaš prljavi veš!
Nažalost, te velikosrpske ideje prečanski Srbi se ni danas nisu odrekli pa stoga još i dan danas slave 27.srpnja kao dan nekakvog partizanskog ustanka u hrvatskom Srbu, a Dan Pobjede ili Dan Zahvalnosti, 5.kolovoza za njih je dan najveće tragedije, stradanja i žalosti srpskog naroda u Hrvatskoj; ni danas ne shvaćaju da su tek sredstvo za 'potkusurivanje' u politici beogradske čaršije!
I još nešto:
Bivši Veleposlanik u RH, Peter Galbraight osjetio se pozvanim da dijeli lekcije hrvatskoj državi o međuetničkoj toleranciji upravo o sedamnaestoj obljetnici najvećeg hrvatskog praznika, Dana Državnosti. Sjedinjene američke države slave svoj veliki Dan Neovisnosti, 4.srpnja, u znak sjećanja na davnu 1776. godinu, nakon što su okupirali tuđu zemlju autohtonih sjeverno-američkih plemena-Indijanaca, domorodce dobrim dijelom pobili a ostatak strpali u bijedne rezervate; i nikad im nisu vratili otetu zemlju niti su im obnovili porušena ognjišta!
A evo što je kontroverzni Galbraith kazao o akcijama Hrvatske vojske pod zapovjedništvom generala Ante Gotovine, 1995.g., kod Banje Luke:
Možda HV nismo trebali zaustaviti!!!
(Autor Davor IVANKOVIĆ, 18.05.2007.g.)
…..«To što se Galbraith opet sjetio situacije iz jeseni 1995. jasno govori da američka politika sada, nakon 12 godina, definitivno smatra da je zapovijed državnog tajnika Warrena Christophera i Richarda Holbrookea predsjedniku Tuđmanu i vojnom zapovjedniku hrvatskih snaga u BiH Anti Gotovini da ne smiju zauzeti Banju Luku bila velika pogreška. Operacija HV-a 'Južni potez', koja je trajala od 8. do 12. listopada 1995., izvedena je na poticaj i zahtjev Amerikanaca»…..itd., itd.
Pa, gospodo svjedoci optužbe, barem se prethodno dogovorite o vašem jedinstvenom stavu pred časnim Sudom, jer ovako kako vi svjedočite sve više sumnjamo da vas netko plaća za vaše ničim utemeljene….laži, a laž nije stečevina uljuđene demokracije, zar ne!?
damir kalafatić, omiš

No comments: