Thursday, June 5, 2008

Kako CRO-pravosuđe obilježava Dan Sabora!?

Kako CRO-pravosuđe obilježava Dan Sabora!?

Evo kako je pisao naš neovisni tisak 3.svibnja og.:
Žalosnu slavu četničkom banditu Dušanu Maslovari priskrbila je videosnimka, koju su srpski pobunjenici-ŠILTOVI sami načinili 2. listopada 1991. godine u tek osvojenom, potpuno spaljenom selu Viduševcu.
Svi gledatelji Vranjicanovih 'Komšija' i 'Istrage' Nove TV sjećaju se tog četnika u vojnoj odori sa stolom katoličkog svećenika kako pred, do temelja razrušenom, crkvom sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu govori:
'Liturgija je za pola sata, nemoj 'ko da kasni.' Tako se narugao najdubljim osjećajima hrvatskog naroda i svim ljudskim vrednotama.
Dakle, prema optužnici, Dušan Maslovara sa Sinišom Martićem-Šiltom(slika!) i Borislavom Milašinovićem ubio je Anu Vučićević i Anu Nogić iz Ravnog Rašća. Zločinci su ih zatvorili u kuću i ubacili unutra eksplozivnu napravu, koja ih je ubila.
A evo kako to rješava naše pravosuđe odnosno državno odvjetništvo upravo za Dan obilježavanja osnutka demokratskog Hrvatskog, tada, 1990.g.-još i Državnog Sabora:
Dušan Maslovara, pripadnik četničke postrojbe odgovorne za strašna ubojstva i pljačke po cijeloj Banovini, kojeg je nakon godinu dana od uhićenja, u travnju og. izručila Grčka, pušten je iz sisačkog zatvora upravo na dan kad je general Mirko Norac saslušao svoju presudu o dodatnih, doduše nepravomoćnih sedam godina robije; slučajna koincidencija!?
Za razliku od presude Norcu, Sudsko vijeće u Sisku postupilo je, eto, po sili zakona, jer je Županijsko državno odvjetništvo zbog pomanjkanja dokaza(?), odustalo od progona za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i podnijelo istražni zahtjev za nekažnjivo kazneno djelo oružane pobune.
Za taj benigni prekršaj koji se po našem pravom-suđu tretira kao 'nedozvoljeno parkiranje' primjenjuje se Zakon o oprostu pa je sasvim logično i pravosudno opravdano da je sisački sud pustio, eto, nedužnog Dušana Maslovaru na slobodu!?
Njega se teretilo da je tijekom rata bio pripadnik(a bio je!) zloglasne četničke postrojbe ŠILTOVI, koja je odgovorna za zločine, pljačku i palež po cijeloj Banovini, a osobito na području Gline. Obustavom postupka protiv Maslovare, obustavljen je postupak i protiv njegove četničke braće po oružju, Bore Milašinovića i onog Siniše Martića-Šilta, jednog od najzloglasnijih pripadnika srpskih paravojnih postrojbi, jer nema relevantnih dokaza za kazneno djelo za koje bi ih se teretilo!?
Pa, upitajmo se logično, zašto je Maslovara uopće i 'bežao' u Grčku ako ništa zla Hrvatima nije učinio ili zašto ga je naše pravo-suđe gonilo ako nije imalo nikakvih dokaza protiv njega? Na takvu odluku suda u Sisku nije se žalilo (barem nigdje nisam pročitao!) hrvatsko državno odvjetništvo, ni Kvakan ni Bajić, a nismo čuli ni riječi od 'zaštitara' ljudskih prava….Puhovskog, Banca, Zorana Pusića ni Teršeličke, ili nedajbože….našeg Predsjednika!?
On je i tako zadužen za pomilovanja samo kad su u pitanju srpski ratni zločinci kalibra jednog, primjerice, Čančarevića….
Vezano uz to sramotno oslobađanje teških ratnih zločinaca evo nekih preciznih podataka o izvršenim 'prometnim prekršajima':
U Gornjim Jamama nedaleko od Gline domaći su Srbi, pripadnici upravo te zloglasne vojne postrojbe tzv. Republike Srpske Krajine-Maslovarini, Milašinovićevi, Martićevi ŠILTOVI-11. prosinca 1991. ubili petnaestero Hrvata među kojima je bilo troje malodobne djece.
Među žrtvama bile su tri obitelji. U jednoj su ubijeni: roditelji Nikola i Marica Fabac s njihove dvije kćeri: osmogodišnjom Nikolinom i četrnaestogodišnjom Željkom, u drugoj: otac Janko Fabac sa sinovima Stjepanom i Ivom, i u trećoj: majka Slavica Dvorneković s desetogodišnjim sinom Darkom i roditeljima Matom i Katom.
Notorni ratni zločinci-ubojice su na slobodi a herojima Domovinskog rata za nagradu…tamnica:
Umirovljeni brigadir HV-e, Zdravko Vladanović, bivši pravni savjetnik generala Janka Bobetka tijekom svjedočenja na suđenju hrvatskim generalima izjavio je kako su Rasim Ademi i Mirko Norac za njega heroji Domovinskog rata, a sve negativno što se dogodilo je, po njegovom mišljenju, samo kolateralna šteta.
Međutim, nepravednom presudom generalu Mirku Norcu slučaj još nije i pravomoćno završen jer ni ona «documentaristica» Vesna Teršelič još nije zadovoljena….pravdom, a njenom komentaru hrvatska dalekovidnica poklanja posebnu pažnju! Ta bi se zasigurno i Norčeve krvi napila (lijepi izraz koji je upotrijebio čuveni Germano-Čićo Senjanović za svog novinarskog kolegu Joška Čelana)!
Zaključimo:
Zloglasni šiltovi su se tek oružano pobunili protiv vlastite države Hrvatske i pritom pobili podosta nedužnih ljudi-Hrvata pa su zbog te pobune a temeljem Zakona o oprostu oslobođeni svake krivnje; teški ratni zločini koji, eto, nikada ne zastarijevaju postadoše tek nekakvom oružanom pobunom. Mirko Norac se isto tako oružjem pobunio ali protiv četničkih okupacijskih 'vlasti SAO Krajine' čiji para-vojnici su žarili i palili i po Gospiću, i šire….i zato dobio 'pravednu kaznu'.
Prema presudi za Medački džep izgleda da su u zaselcima, Divoselo, Čitluk i Počitelj djelovali tek pripadnici crkvenog pjevačkog zbora «Svetog Save», koji su pune dvije godine Davidovim praćkama gađali svoje komšije-Gospićane, iz puke…..dokolice!
Krajnje je vrijeme da narod preuzme pravdu u svoje ruke jer ovo što se danas dešava s junacima i braniteljima iz našeg Domovinskog rata naznaka je totalnog raspada pravosudnog sistema(cit.: Željko Sračić!) nad kojim se još uvijek nadvija mračna sjena one vještice iz Haaga, Carle del Ponte i njenog asistenta Save Štrbca….jolpaza Davidova!

dk., Samobor, Semper Paratus Croatiae

No comments: