Tuesday, June 24, 2008

ZAŠTO JE KREPAO FERAL TRIBUNE

Ante Rokov Jadrijević, publicist, hrvatski socijal-radikal 24. lipnja 2008.
Uredništvu AMAC-Hrvati.com


ZAŠTO JE KREPAO FERAL TRIBUNE
(Alias „Orjun Seral“)

„Zašto je umro Feral Tribune“ – upitao se u ime uredništva Yugo-srpskog „Novog lista“ (iz „Srpske Rijeke“) zloglasni novinar- špiclov (MI6) Boris Pavelić, dne 21. lipnja 2008.

Najkraći odgovor je: Zato što je prije 18 godina krepao njihov Yugo-srpski imperijalistički komunizam, kad ruska i srpska čizma nije više mogle držati pod sobom potlačene „bratske narode“. A to je Staljinovoj kopiladi iz Splita (adresa: Bačvice 10) bila 18 godina nedokučiva spoznaja!

Ima još sličnih odgovora. Primjerice ovaj: „Seral Orjun“ – kako ga je prije desetak godina bio nazvao gosp. Gumzej u tada slobodnom i demokratskom „Vjesniku“ – naprosto se istrošio! Nadaleko dobro poznati (i još bolje plaćeni Yudinim škudama!) anti-hrvatski splitski „Shit-eri“ („govnari“ ili u njihovom originalu „greatest shiters from splitske Bačvice“) su zastarili, olinjali se, jer je u međuvremenu hrvatski narod naučio mnogo od onoga što mu je 45 godina bilo strogo zabranjeno (alternativa je bila – Goli otok ili Stara Gradiška!). Tako je, uz malu pomoć naših oštrih pera, hrvatski narod relativno brzo otkrio formulu pisanja i uređivanja „Orjun Serala“: zločinački ždanovizam i đilasovština! A to na početku 21. stoljeća više ne prolazi! Jer, pametniji smo danas nego jučer. Mnogo pametniji!

Treći razlog je previsoka cijena koštanja jednog primjerka /agitpropovskog letka orjunaškog „Ferala“ – za tako nepodnošljivo isprazne tekstove, s ogromnim naslovima i sve u crno-bijeloj scenografiji.

Četvrti razlog je što je Gazda Soroš u međuvremenu pročitan do srži. Njegovo perfidno podsticanje antisemitizma (!!) vratilo mu se kao bumerang – ali ne na ulicama Zagreba, Beča, Berlina ili Pariza (kako su cionisti očekivali), nego među najboljim židovskim intelektualcima – naročito onima u Parizu!

Peti razlog je što je biologija (gerijatrija) učinila svoje! A nova hrvatska mladež se ne identificira više sa suviše lažnom i komunističkom „NOB“, već prije svega s HOR-om (Hrvatskim oslobodilačkim ratom – Domovinskim ratom!). To je shvatio i veći dio najstarijih boraca (lažnog) „NOB-a“, koji se vidljivo distancirao, pa i ogradio od sadašnjih „boraca“ tzv. NOB-a – koji su svi odreda bili najobičniji balavci 1943. i 1945.g.! Upravo takvi su (po)činili ogromnu većinu partizanskih zločina 1943.g. (u Istri – infojbatori 1943., a i u Rijeci 1945.g.). I sada ih svake noći kao nepodnošljiva noćna mora zovu duše njihovih ubijenih žrtava iz raznih fojbi, Jazovki i/ili Husinih jama (na Kamešnici iznad Sinjskog polja)! A orjunaški i staljinistički „Feral/Seral“ je bio njihov glavni i gotovo jedini đavolji advocat (advocatus diaboli)!

Da, da: „časno im je bilo biti baraba!“. Ali Bog takve ne voli – i ne trpi predugo. „Quem Deus perdere vult, primum dementat!“.

Zato je krepao „Feral tribune“.

A i nije bio neka „tribina“. U 99 posto slučajeva samo za Staljinovu kopilad! A to nije moglo potrajati! Tko god vesla samo s jednim veslom - vrti se u krug! I to je (bila) čitava priča Feral Tribune-a“.

Ne mogu reći – Zbogom Feralu. Bolje reći – idite k Vragu i ne vraćajte se više!
Ubila vas je prejaka riječ, jer ste bili u službi svjetske sotonerije. Ali i hvala vam što ste hrvatskom narodu otkrili pravu narav Globalizma – kao modernu verziju žuto-zelenog kripto-fašizma!

P.S.: Za „Orjun Seralom“ su zaplakali samo jedna („oficiruša“?) Vesna Teršelič („Ne mogu vjerovati“). Očito se i njoj naglo smanjuje Yudinih škuda?! Plače i jedan Zdenko Duka („Kulturna sramota“), jadikuje neizostavni Zoran Pusić („F.T. – „Demokratska instituc ija“), a nariče i puljski ridikul Franci Blašković („“Osim Ferala, sve je goli k…“). Nažalost, tom ogavnom društvu se (samo verbalno) pridružio i najbolji istarski književnik i all-round intelektualac Drago Orlić („Feral smo sjebali mi čitatelji….. „).

A što se mene tiče, nedostajat će mi samo „Pero s onog svijeta“!

Ante Rokov Jadrijević, hrvatski socijal-radikal

No comments: