Friday, November 29, 2013

Hrvatska na putu u Sodomu i Gomoru.., ili....

Dnavno.hr/   petak, 29. studenog 2013. u 15:59


Autor: Tihomir Dujmović

Brutalni nasrtaj vlasti na hrvatsku javnost 


 (Slijedi dodatak Ante Rokova Jadrijevića) 
 

Nikad oko nijedne teme ovako snažno, ovako brutalno, ovako otvoreno, kompletna hrvatska vlast sa svim mogućim pripadajućim nevladinim udrugama (pogledajte samo otvoreno svrstavanje  GONG-a što ga diskreditira za sva vremena!) i medijima koji im stoje  na usluzi puna 24 sata dnevno, nije  nasrnula na hrvatsku javnost kao u priči o referendumu o braku.

Ta činjenica najbolje svjedoči o tome da je ova vlast odlučila promijeniti kompletnu svjetonazorsku sliku Hrvatske, promijeniti temeljnu tradiciju, poniziti i omalovažiti njenu vjersku tradiciju, u riječ iz temelja promijeniti same temelje na kojima stoljećima počiva hrvatsko  društvo.

Zato su se  u tajnosti i pripremale promjene Obiteljskog zakona upravo o definiciji braka, o čemu je tek nedavno imala prilike javnost upozoriti Željka Markić, što je "U ime obitelji" i natjeralo u ovaj referendum.

Obzirom da živimo u potpunoj medijskoj  blokadi valja ponoviti tu prvu i osnovnu istinu.

Na  referendum o braku idemo zato jer je vlast postojeću definiciju braka kao zajednicu muškarca i žene htjela promijeniti u Obiteljskom zakonu.

Treba li reći da ako ustavni  referendum propadne da će se sadašnja definicija braka kao zajednice muškarca i žene promijeniti i u Obiteljskom  zakonu?

To što je sve izgovoreno u pripremi ovog referenduma protiv većinskog dijela ovog naroda, protiv crkve, protiv ako hoćete dosadašnjih uvriježenih pravila koja nisu nasilno nametana nego su konsezualno bila prihvaćena, to koliko je mržnje, bijesa, nesnošljivosti i prijezira pokazano, to garantira nažalost nastavak produkcije daljnje nezaustavljive mržnje.

Mediji su u tom smislu bili ne samo pristrani, već su se pretvorili u pravu  propagandnu mašineriju kakvu nismo vidjeli od najgorih Titovih vremena.

Onaj tko misli da je brak zajednica muškarca i žene ima medijski status gubavca, neofašista, Željka Markić je primjerice uspoređena s Eichmannom, i tko dakle tako misli taj je za hrvatske medije niža vrsta, zatucan klerik i pritajeni ustaša.

Nema medija koji nije čvrsto stao  uz odgovor protiv, nema dužnosnika vlasti koji  otvoreno nije  nagovarao naciju da glasa protiv.

 Postavlja  se pitanje kako je ovakva histerija moguća?

Ako detaljnije  pogledamo sve moguće zagovornike odgovora "protiv" mi zapravo dolazimo do  dramatičnih  motiva. Obzirom da  je rijetko tko od zagovornika "protiv" deklarirani vjernik, obzirom da je rijetko tko od  zagovornika  "protiv"  makar i malim prstom mrdnuo da nastane hrvatska država,  obzirom da najveći dio najgrlatijih  takvih tipova  realno Hrvatsku kao državu niti treba niti posebno voli, a crkva ih pak  osobito iritira a s njom sva ta tradicionalna, kršćanska i konzervativna Hrvatska, oni su referendum shvatili kao odlučni boj!

I u pravu su!

Ako obitelj nije zajednica muškarca i žene onda taj ključni, temeljni, ugaoni kamen 13-stoljetnog hrvatskog društva, a to je obitelj, na način na koji je sva ta stoljeća postojala, više ne postoji.

Žurim se reći bez bilo kakve demagogije da uistinu sva prava koje istospolne zajednice trebaju imati osim braka i usvajanja djece jednostavno moraju imati i ako ih nemaju to je uistinu segregacija. No, brak i posvajanje djece u to ne mogu spadati.

Najprije  zato jer brak nije ljudsko pravo koje se  stječe  rođenjem, i nije slučajno tisućama godina brak bio isključivo zajednica muškarca i žene.

Istospolne zajednice ističu ljubav kao razlog i pravo na brak, ali kolikogod voljeli sestru, brata ili baku ne možete se za  njih bračno vezati. Nužda da brak čine  muškarac i žena pitanje je opstanka ljudske vrste, a to što postoje parovi bez djece ili se neki vjenčaju u 70. godini života ništa o toj nuždi ne govori. Iznimke koje potvrđuju pravilo!

Kad bi istospolne zajednice bile poželjni oblik funkcioniranja ljudske zajednice ljudska vrsta  bi izumrla. S druge strane, Željka Markić je posve u pravu kad u prvi plan ističe pravo djece, pravo djece na oca i majku. Jer, s kojim pravom netko  tko zagovara usvajanje djece od strane istospolnih zajednica (a to je sasvim sigurno njihova sljedeća tema) oduzima djetetu pravo na oca ili mater. Jer, istospolni posvojitelj djece definitivno oduzima pravo djetetu ili na  oca ili na mater. S kojim pravom? Nema dvojbe da mu oni mogu dati ljubav koju dijete možda nema,  ali djeca u tom kontekstu primarno trebaju ljubav oca i matere.

Ne bih htio živjeti u svijetu gdje ljudi programirano nemaju oca i matere, već imaju surogat majku na koju "nema pravo" jer ne smije za nju ni znati i anonimnog  donora sperme umjesto oca.

A to je svijet u koji nas  vodi moda zagovora istospolnih zajednica, jer one će sutra sasvim sigurno željeti djecu! O traumi te i takve djece, o kompleksima te i  takve djece, o emocionalnim užasima  koje donosi programirani  svijet bez oca i majke, svijet roditelja I i roditelja II, u ovoj općoj moralnoj pohlepi koja otvoreno govori o "pravu na dijete", sve te silne udruge za ljudska prava kao i naša slavna ljevica nisu rekle ni slova.

Iz svih tih razloga braku kao zajednici muškarca i žene može se reći samo jedno. Da!

Tihomir Dujmović
Dnevno.hr

* * * * * *

Komentari

Ante Rokov Jadrijevic · Česti komentator · Brtonigla

Podržavam izalaganje izvrsnog novinara Tihomira Dujmovića i želim ga malko dopuniti. Agresivna manjina LGBTQ, koja je sasvim sigurno pomagana izvana i iznutra (od predsjednika YU-sipovića i premijera Milanovića i njegove Vlade) neće stati ni nakon poraza na ovom Referendumu! Njihova slijedeća tema će biti promocija još jedne (njihove buduće) kratice - "A", u značenju prava na animalni sex! U USA je to već prešutno prihvaćeno.

Tako će se Hrvatska uskoro naći na putu u Sodomu i Gomoru.....

Nama se je nadati da će US-Amerika prije toga slomiti… ili će doći do velikog PREVRATA i posvemašnjeg čišćenja sveg tog "PASJEG OKOTA !!

Jedino se tako bijela rasa može spasiti !

A kome smeta naša bijela rasa i naše kršćanstvo - e, to je izvan ove teme.

O tome sam često pisao i toga ima na moja tri bloga na internetu.

Ja sam ZA! A tako ću prekosutra i glasati na ovom nama nužno potrebnom REFERENDUM-u - dakle: ZA !

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist i blogger
(hrvatski socijal-Radikal)



No comments: