Wednesday, November 27, 2013

SDP-ovci su otvoreno svima pokazali koliko su glupi, neuki i nesposobni, a HNS se lukavo izvukao.



Dragovoljac.com/Milanović opet nasjeo na mamac Vesne Pusić/ Ponedjeljak, 25 Studeni 2013

Diana Majhen



Kao i u slučaju referenduma o braku, pametni Milanović je opet nasjeo na mamac Vesne Pusić, koja ga uspješno koristi kao potrošnu robu u ostvarenju svojih manipulacija.

Podsjetimo, Vesna Pusić je bila prva osoba u Hrvatskoj koja je proturila tezu da konačnu odluku donosi Sabor, a ne građani na referendumu, što je obrazložila tvrdnjom da samo zastupnici u Saboru mogu mijenjati mandat, da nemaju imperativni mandat, i da ih ništa ne obvezuje da u Ustav ugrade volju naroda izraženu na referendumu.

Učinila je to nakon što je postalo izvjesno da je inicijativa 'U ime obitelji' sakupila dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma.

 Evo što je tada izjavila: "Sve što se takvog tipa izglasa je informativno, savjetodavno, ali nema te osobe koja može doći saborskom zastupniku i reći mu kako da djeluje".

Nakon što su je ljudi koji se malo bolje razumiju u Ustav i zakone poklopili, Vesnica je prvo po običaju začkomila, a onda je promijenila priču i počela uvijeno govoriti da su rezultati referenduma ipak obvezatni, ali su njenu glupost nastavili ponavljati SDP-ovci, od kojih su prednjačili Milanović i njegov ustavni stručnjak Peđa Grbin.

Na kraju su i doslovno, bez obzira na sva razuvjeravanja, čak i donijeli odluku u Saboru da predstojeći referendum o braku nije referendum o braku, nego referendum o stavljanju referenduma o braku na dnevni red Sabora, nakon čega ih je Ustavni sud doslovno pomeo i ismijao pred cijelim svijetom kao zadnje šarlatane.

Suma sumarum, SDP-ovci su otvoreno svima pokazali koliko su glupi, neuki i nesposobni, a HNS se lukavo izvukao.

Priča se sada, s predstojećim referendumom o našem Vukovaru, ponavlja na identični način. Iako još traje prikupljanje potpisa, Vesna Pusić već baca spinove. U klasičnom jugočetničkom pomahnitalom istupu gnjeva prije nekoliko dana izjavila je doslovno slijedeće: "To je jednostavno nelogično! Manjina iznad 50 posto je valjda – većina, zar ne?! Očigledna je manipulacija s tim pitanjem, a na referendum o temeljnim ljudskim pravima, osim na ovaj 1. prosinca, sigurno više ići nećemo!"

"Manjina iznad 50% je valjda većina?" Iako Vesna ne pršti inteligencijom, uglavnom ne pršti glupošću, pa se ova nebulozna izjava može protumačiti očito bolesnom panikom i mržnjom.

Zašto bi manjina iznad 50% bila većina? Pojam manjina odnosi se na razinu cijele Hrvatske, a prag od 50%, odnosno situaciju kad je neka manjina većina, odnosi se na jedinicu lokalne samouprave.

Neka manjina je u Hrvatskoj uvijek manjina, pa i kad je u većini u nekoj općini.

Ustav u preambuli definira koje su to nacionalne manjine u Hrvatskoj, a ustavni zakon u pravima manjina po specifičnim kriterijima definira manjinska prava. Ovdje se radi o potpuno legitimnoj stvari povećanja praga za ostvarenje prava na korištenje manjinskog jezika na određenom području; hrvatski jezik je u Hrvatskoj uvijek većinski jezik, pa i u općinama i gradovima gdje su Hrvati manjina. Zato ovo i jest Hrvatska, iako Vesna Pusić očito zaključuje da je neka općina u Hrvatskoj gdje su Srbi većina Srbija.

U svakoj normalnoj zemlji koja drži do svog visokog obrazovanja ovako glupa izjava sveučilišne profesorice bila bi dovoljna da se osnuje povjerenstvo, da se ista pošalje psihologu, a možda i psihijatru, i da joj se promptno oduzme katedra, jer joj se mozak očito munjevito otapa.

Netko tko na fakultetu predaje sociologiju, a ne poznaje ni Ustav, ni ustavni zakon, i ne razlikuje državu od jedinica lokalne samouprave, pod hitno treba biti izoliran od studenata. Zamislite da profesor na medicini ne razlikuje mozak od bubrega, ili profesor na građevini beton od čelika.

I, naravno, pogodite tko je nastavio ponavljati Pusićkine nebuloze?  Bio je to pametni Milanović koji je nakon nekoliko dana ponovio identičnu tezu.

Milanović smatra kako je teza da manjine imaju prava tek kada postanu većina temeljno proturječje ljudskog društva. "Ili štitiš manjinu ili ne štitiš, trebaš se odlučiti" rekao je.

Kakav genijalac, kakav stručnjak za ljudsko društvo, kakav car logike.

Iako je Vesna Pusić po pitanju referenduma o zaštiti obitelji nastupila staloženo i taktično, jer je bila uvjerena da će ga njene udbaške strukture bez problema uspjeti spriječiti, a u slučaju referenduma o našem Vukovaru potpuno histerično i suludo, jer više nije uvjerena u ništa, pa ni u osobnu sigurnost, rasplet će biti identičan.

Ona više nikada neće ponavljati glupost koju je izjavila, ali će to nakon nje nastaviti ponavljati Milanović i SDP-ovci koji očito imaju kompleks manje vrijednosti pred HNS-om, sve dok ih ustavni stručnjaci ponovo ne nagaze i s njima ne operu pod, a ona se opet elegantno izvuče.

Ono što će i nakon toga ostati enigma je pitanje zašto SDP-ovci koji su većinska stranka u Kukuriku koaliciji pristaju na ulogu potrčka HNS-u i zašto na čelu drže tipa koji je očito infantilan, koji je svjestan svoje infantilnosti i koji svjesno pristaje biti potrčko i odrađivač prljavih poslova, prvo Radimiru, a sad Vesni.

A kad Vesnu hospitaliziraju, onda će valjda postati potrčko Vrdoljaku ili Andreji Zlatar.

Diana Majhen

No comments: