Saturday, November 23, 2013

Sramotno novinarstvo Večernjeg lista !! 1. i 2. dio



Vecernji.hr/Marinko Jurasić iliti sramotno novinarstvo Večernjeg lista !!
18.11.2013

kolumne
Piše: Marinko Jurasić

Okretanjem leđa vlasti osramoćene su i žrtve Vukovara
Sramota! Bio je to najgori mogući Dan sjećanja na vukovarske žrtve obilježen žalosnom simbolikom. Hrvatski se Vukovar podijelio, kakva li paradoksa, zbog Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.
  


(slijedi oštar komentar Ante Rokova Jadrijevića)
Sramotno novinarstvo Večernjeg lista !!

Sramota! Bio je to najgori mogući Dan sjećanja na vukovarske žrtve obilježen žalosnom simbolikom. Hrvatski se Vukovar podijelio, kakva li paradoksa, zbog Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Baš u Vukovaru i baš na Dan sjećanja na žrtve koje su pale u obrani Hrvatske fizički su podijeljeni hrvatski branitelji, s jedne strane Ante Gotovina, na drugoj Ante Kotromanović, s jedne Predrag Matić, na drugoj Tomislav Josić...

To što su Ranko Ostojić, Tihomir Jakovina, Željko Jovanović došli u Vukovar kao članovi hrvatske Vlade, pa čak ni to što su učinili u obrani Hrvatske, u Vukovaru ništa nije značilo.

(skraćeno zbog bla-bla novinarstva Večernjeg lista – 2 rečenice)

Opet je sila, ovaj put u Vukovaru kao mjestu posebnog pijeteta, zapriječila put razumu, miru i dostojanstvu, unatoč svim pozivima da Dan sjećanja na žrtve Vukovara bude samo to.

Je li se išta gore moglo dogoditi nego da se Hrvatska podijeli nad grobovima onih koji su pali za Hrvatsku?

I onda Tomislav Josić još i likuje što se na događanju naroda pokazala razlika između “vukovarske i nevukovarske Hrvatske”. Mnogi ćemo se pokloniti hrabrosti i žrtvi Josića i članova Stožera koja je dana da bismo danas u miru i slobodi mogli živjeti, raditi, pa evo i komentirati njihove postupke i riječi.

Ali ne možemo se pokloniti sramoti koja je danas isprovocirana u Vukovaru. Nisu osramoćeni “crveni” Josipović, Leko i Milanović.

Bili oni “naša” ili “njihova” vlast, okretanjem leđa (vlasti!, op.ARJ) u Vukovaru osramoćena je Hrvatska, i “vukovarska” i “nevukovarska”.

Jedno su pozivi na dijalog, suživot, na članak 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, građanski otpor postavljanju dvojezičnih ploča,

ali okretanje leđa demokratski izabranim predstavnicima hrvatske vlasti na Dan sjećanja uvreda je i za one čiji ta vlast nije izbor.

To je uvreda i svim žrtvama Vukovara.

(skraćeno zbog bla-bla novinarstva Večernjeg lista – 2 rečenice)

Vukovar nije okrenuo leđa čak ni kad se njegovim žrtvama došao pokloniti predsjednik susjedne, nekoć agresorske države.

(skraćeno zbog bla-bla novinarstva Večernjeg lista – 1 rečenica)

Vlada je “silovanjem” ćirilice i bešćutnim inzistiranjem na zakonitosti kod uvođenja ćirilice u gradu hrvatske i europske nepravde pogriješila pokušavajući tek naknadno amortizirati otpor.

(skraćeno zbog bla-bla novinarstva Večernjeg lista – 2 rečenice)

Stožer je izazvao nespokoj, ne samo u gradu mučeniku.

Dosta je podjela u Vukovaru.


Piše: Marinko Jurasić
Večernji list


******


Komentar Ante Rokova Jadrijevića

Sramotno novinarstvo Večernjeg lista !! -1. dio

Ne sjećam se da sam ikad u (bivšem) Večernjem listu pročitao jedan ovakav zbrkani članak, u kojem se u prvom dijelu snishodljivo podilazi suludom premijeru Zoranu Milanoviću i mlitavom, odnosno ljigavom predsjedniku YU-sipoviću, a malo potom opravdava i povlađuje  i Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara.

Evo kako to izgleda u Večernjem listu nakon brutalnog izgona njegovog najboljeg novinara Tihomira Dujmovića, zbog jednog njegovog oštrog članka o Udbi i njenoj zločinačkoj „hobotnici“ u današnjoj YU-sipovićevoj i Z-Milanovićevoj katastrofalnoj Hrvatskoj!

A na njegovo mjesto je promaknut kržljavi novinarčić Marinko Jurasić….

I još nešto: kako to da u (novom) Večernjem listu ima mjesta za (MI-6) novinarku Ivanku Tomu, ali ne i za našeg i najboljeg  komentatora, gosp. Tihomira Dujmovića??! O tome ću reći nešto više u nastavku ove teme.

******

Pođimo redom. Kržljavi novinarčić Jurasić tvrdi da  – citiram: Hrvatski se Vukovar podijelio, kakva li paradoksa, zbog Stožera za obranu hrvatskog Vukovara”.

To može tvrditi samo jedna totalna neznalica ili totalni slijepac, jer se Vukovar podijelio još prije osam ili devet mjeseci, kad je nadobudni Milanovićev ministar Arsen(ije) Bauk navalio na Vukovar s ciljem da u Vukovaru nasilno uvede ćirilicu, pravdajući to svojim krivim isčitavanjem članka 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, te i  čl. 12. Ustava,  ne vodeći računa o čl. 16. Ustava,  u kojem stoji da se „Sloboda i prava mogu ograničiti …da bi se zaštitila sloboda i prava drugih ljudi

Osim toga, u Vukovaru su odavno mnoge stvari podijeljene, na primjer osnovne škole i dječiji vrtići, te kafići i pojedine ulice i kvartovi, pa je krajnje licemjerno, drsko i bezobrazno pisati ili govoriti da je Vukovar tek sada podijeljen!!

Drugo, citiram, „To što su Ranko Ostojić, Tihomir Jakovina, Željko Jovanović došli u Vukovar kao članovi hrvatske Vlade, pa čak ni to što su učinili u obrani Hrvatske, u Vukovaru ništa nije značilo.“.

O,da, baš je novinarčić Jurasić našao prave hrvatske ratne „branitelje“, Ranka Ostojića, Tihomira Jakovinu i naročito dr. Željka Jovanovića (koji je u svojoj riječkoj bolnici odbijao liječiti ranjene hrvatske branitelje!!).

A Ostojićev oklopljeni specijalac Sabadoš, u Domovinskom četničkog SAO roda (!!¨), prije nekoliko dana je brutalno razbio glavu jednom vukovarskom hrvatskom branitelju i mučeničkom logorašu srbijanskih logora, kad je ovaj razbio jednu, njemu mrsku ćiriličnu ploču u Vukovaru!?

 Treće, citiram, “Opet je sila, ovaj put u Vukovaruzapriječila put razumu, miru i dostojanstvu….

 Nije, Jurasiću,  sila zapriječila put razumu, miru i dostojanstvu…., nego je dostojanstvo naroda zapriječilo put domaćim izdajicama i luđacima iz vlasti da budu na čelu kolone sjećanja na vukovarske žrtve i da tako pokušaju stjecati nezaslužene zasluge i publicitet. 

Četvrto, citiram: “Ali ne možemo se pokloniti sramoti koja je danas isprovocirana u Vukovaru. Nisu osramoćenicrveniJosipović, Leko i Milanović.

Ma, je li? A zar već dolazak 'crvenih' YU-sipovića i Z-Milanovića nije bila sramota, koji su oni očito ciljano htjeli unijeti sa sobom u Vukovar?? Ali su neoprezno ušli u „minsko polje“ naših najboljih branitelja i dobili takvu „šamarčinu“ od koje se neće više oporaviti dok su na vlasti!

Peto, citiram: "u Vukovaru osramoćena je Hrvatska …“.  

Ma, daj, Jurasiću, ne izvrći stvari i ne podvaljuj svoje režimske spinove! U Vukovaru je osramoćena samo ova crvena vlast orjunaške, Staljinove i udbaške kopiladi, a prava Hrvatska je gordo podigla svoje čelo i obranila svoja sveta groblja i svoje pale vukovarske junake!

Da, Jurasiću, osramoćena je samo vaša Hrvatska, tvoja i tvog glavnog urednika, vas dvojice intelektualnih robova“ (Đilas: „Nova Klasa“ 1953.), vašeg sramotnog novinarstva Večernjeg lista !!

Uostalom, u čemu je ovdje sukus problema nasilnog uvođenja ćirilice u Vukovaru?
Najbolje je to objasnio sam vukovarski hrvatski branitelj Tomislav Josić, čelnik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, u jučerašnjem broju „Hrvatskog tjednika“:

Sve što je pred 'Olujom' pobjeglo, završilo je u Vukovaru i svi su stanbeno zbrinuti. Demografska slika je promijenjena nakon Domovinskog rata. Vukovar danas ima 28 tisuća stanovnika, a 32 tisuće birača, a 42 tisuće prema podacima iz policije i svima je, osim vladajućima, jasno da tu nešto ne štima. Po popisu stanovništva imamo 32 stanovnika starija od 100 godina, a činjenica je da imamo samo jednu osobu koja živi u staračkom domu. Znači, 31 obitelj tih osoba diže uredno njihovu mjesečnu mirovinu.
U Vukovaru je na jednom temelju kuće prijavljeno čak 40 ljudi

Što bi na to rekle naše „čuvene“ hrvatske histeruše iz udbaškog i Soroševog Novog lista i iz orjunaškog i Soroševog „Globusa“, koje su onako histerično vrištale da je u Hercegovini na nekim izborima glasovalo i četiri umrle osobe??!

* * * * * *

Sramotno novinarstvo Večernjeg lista !! - 2.dio 


 A da je vaše novinarstvo "večernjeg lista" sramotno, evo još jednog eklatantnog primjera:

Na istim stranicama i u sklopu iste teme i istog datuma, objavljen je i članak zloglasne novinarke Ivanke Tome, pod naslovom: Predsjednik Ivo Josipović: Uprljali su Vukovar i učinili ga mjestom podjele, što on nikad prije nije bio.

U normalnim prilikama bilo bi mi ispod časti polemizirati s jednom ovakvom imbecilnom izjavom, ali nikako ne mogu propustiti (i) ovu priliku da svom narodu još jednom otvorim oči.

Interesantno je da su po predsjedniku YU-sipoviću  „Vukovar uprljali…“ njegovi najbolji ratni branitelji, od kojih su mnogi nakon pada Vukovara prošli i preživjeli satrahovite torture u srpskim logorima u Srijemskoj Mitrovici, Begejcima, Nišu, itd., a ne on sam, YU-sipović, dovodeći u Vukovar bivšeg srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, a umalo nije u Vukovar doveo i novog srbijanskog predsjednika, zloglasnog četničkog vojvodu Tomu Grobara !?

Drugo, da su baš oni Vukovar učinili ga mjestom podjele, što on nikad prije nije bio.

Bože kakvog imbecila imamo za predsjednika Republike???

Zar Vukovar nije bio “učinjen mjestom podjele….“ još na kraju Prvog svjetskog rata, kada su iz njega „etnički očišćeni“ Mađari, koji su poraženi u tom ratu – raspadom Austro-Ugarskog carstva??

Zar Vukovar nije bio „učinjen mjestom podjele…“ i nakon Drugog svjetskog rata, kada su iz njega etnički očišćeni Nijemci, odnosno „FolksDojčeri“, a Vukovar naseljen Srbima s juga Srbije, tzv. „Solunašima“?!!

Zar Vukovar nije bio “učinjen mjestom podjele….“ i nakon pada Vukovara u našem Domovinskom ratu, kada je izvršen veliki genocidni masakr nad hrvatskim braniteljima i kada je hrvatsko stanovništvo doživjelo veliki izgon iz Vukovara i okolnih hrvatskim mjesta??!

Zar Vukovar nije prije osam ili devet mjeseci “učinjen mjestom podjele….“, kad je nadobudni Milanovićev ministar Arsen(ije) Bauk navalio na Vukovar s ciljem da u Vukovaru nasilno uvede ćirilicu i to namjerno krivo tumačeći članak 8.Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina…. čime je izazvao opravdan revolt vukovarskih hrvatskih branitelja i njihov Stožera za obranu hrvatskog Vukovara??!  

Pa o čemo onda g-lupeta ovaj naš novi imbecil s Pantovčaka, a zloglasna novinarka Večernjeg lista Ivanka Toma sve to revnosno i s užitkom prenosi čitateljima Večernjeg lista??!

Ove godine trebao je biti učinjen još jedan korak k pomirenju … sad smo vraćeni korak unatrag – slavodobitno poentira riječi YU-sipovića MI-6 novinarka  Ivanka Toma.

Šipak! Nama Hrvatima ne treba takvo vaše pomirenje – pomirenje skinutih gaća pred Londonom i Beogradom, točnije pred onim dijelom Beograda koji se još nije odrekao „Amputacije Hrvatske“ po planu srbijanskog Đeneralštaba iz 1923. godine! 

Nama Hrvatima treba samo reciprocitet u odnosima s Beogradom (makar i hladni reciprocitet!), jer je reciprocitet najbolje garancija hrvatske neovisnosti!

Glavno pitanje za danas glasi: Kome služi ovakvo SRAMOTNO NOVINARSTVO VEČERNJEG LISTA ??


Ante Rokov Jadrijević
(hrvatski socijal-radikal)


Dodatak:

Index.hr/ Novinar Peratović tužio RH zbog POA-ina prisluškivanja/12.4.2006.

Zbog izvješća Protuobavještajne agencije (POA) u kojem je tadašnji ravnatelj Franjo Turek grupu hrvatskih novinara nazvao suradnicima tajnih službi, danas se na optuženičkoj klupi našla država od koje novinar Željko Peratović traži 800 tisuća kuna naknade štete.

******
Osim Peratovića, koji je u to vrijeme bio novinar Vjesnika, a kasnije je dobio otkaz, u slučaju "Predstavka" spominjali su se i novinari Ivanka Toma i Mario Kavain (Jutarnji list), Gordan Malić (Globus), Boris Pavelić (Novi list) te Ivica Đikić (Feral Tribune)“.
Index.hr/Hina

* * * * * *

P.S.: Započeto 19. novembra - dovršeno 23. novembra 2013. g.

No comments: