Thursday, July 10, 2008

«Thompson» ruši i Bandića!?

«Thompson» ruši i Bandića!? 10. srpanj 2008.

Svojim „Otvorenim pismom“, tobože šefu SDP-a Zoranu Milanoviću, takozvane javne osobe ustvari nastavljaju neviđenu harangu protiv hrvatskog branitelja i popularnog pjevača Marka Perkovića-Thompsona. To pismo potpisuje čak 27 'probranih' osoba iz javnog života RH zabrinutih za ugroženu demokraciju a u njemu se šefu SDP-a predbacuje da je izdao socijal-demokratska načela(reformiranih komunjara!) na kojima je po svojoj prirodi počivao SDP, kao i za 'političku šizofreniju' u kojoj je 'zaglavio'.

Dovoljno je samo i pročitati tko su, među inim, šizofrenični potpisnici tog pamfleta: Oficirsko dete-glomazni novinar Denis Kuljiš, pa Globusov novinar-doušnik Gordan Malić, splitski sociolog/bivši muzikolog-također oficirsko čedo, Makaranin Dražen Lalić, zatim avangardni novinari Latinove Ćirilice Boris Rašeta(lijepog li prezimena!) i Saša Kosanović…, te profesor prava Josip Kregar, javnosti poznatiji iz one afere s unosnom prodajom vječnih počivališta na Mirogoju. Dodamo li toj demokratski 'osveštenoj' ekipi još i šeficu svih «Ba-ba» Sanju Sarnavku, ne da imamo javne osobe, nego evo imamo pravu javnu kuću na čelu s punomasnim eunuhom Denisom Kuljišem!

Fokus kritika iz tog pisma usmjeren je, naoko, ponajviše na rad zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića: «Ocjenjujemo kako se gradonačelnik Milan Bandić i neki njegovi suradnici ne mogu smatrati socijaldemokratima pače oni su anti-socijaldemokrati, itd.», ali, Bandić, Milanović ili 'Zagreb-Holding' tek su kolateralne žrtve ove javne, političke šizofrenije.

Iz slijedećeg teksta jasno se vidi komu je to pismo upućeno…. «Koncert Marka Perkovića Thompsona, koji je uz financijsku i drugu (moralnu, političku?) potporu gradske vlasti održan 30. svibnja ove godine na Trgu Bana Jelačića, posebno je očit primjer potiranja vrijednosti antifašizma i demokracije. Provokativna zbivanja na tom koncertu održanom na prostoru od vrhunske važnosti, te neki događaji u vezi s tim koncertom, izazivaju osudu demokratske javnosti», stoji u otvorenom pismu demokratskih zaštitara antifašističkih stečevina.

U tom se pismu, dakako, ni jednom riječju ne spominje da je koncert održan u znak zahvalnosti svim hrabrim zagrebačkim braniteljima-dragovoljcima koji su se i izborili za demokraciju koju danas uživamo! Ipak, za razliku od «Indeks.hr» koji je prisutnih stotinjak tisuća domoljuba na koncertu, prostački nazvao ruljom ovi samozvani predstavnici demokratske javnosti Hrvatske dadoše im epitet «potirača vrijednosti antifašizma i demokracije», drugim riječima još gore, fašističkom ruljom!

Domoljublje, vjera u Boga, hrvatska obitelj osnovni su sadržaji u svim pjesmama Marka Perkovića-Thompsona, a to je upravo ono što smeta ovim kvazi-demokratskim osobama iz javnog života, jednako kao što im je ne tako davno smetao Bog i katolička Crkva-punih 45 godina - pa su ih u 'ilegalu stjerali', ili kao što im je isto tako dugo smetalo izvođenje opere Ivana pl. Zajca, «Nikola Šubić-Zrinski» u HNK-u!

Unatoč svoj ovoj pomno orkestriranoj galami i dreci, koja za pravi cilj ima izazivanje i podsticanje javne šizofrenije, Thompson će i dalje puniti dvorane, trgove i stadione kao što je to i dosad bio slučaj, a ova šizofrena gospoda-„drugovi“ koja i danas žive u nekom drugom mračnom svijetu svojih očeva ne moraju ga slušati….neka odu na koncert repera Edina Osmića, Ede-majke, pa guštaju u njegovoj emocijama sadržajno bogatoj pjesmi: «Mater vam j…m!»

A sad nešto direktno: «Glede, kako to u pismu lijepo navodite 'prostora od vrhunske važnosti'-Jelačić placa-zaboraviste, gospodo iz 'demokratske javnosti', kako su upravo vaši očevi - partizanski oficiri - baš s tog vrhunski važnog trga (ali nimalo demokratski!) uklonili spomenik hrvatskom banu Josipu Jelačiću a tek su ga rodoljubi poput Thompsona na trg vratili….tek nakon punih 45 godina opskurne komunističke demokracije vaših predaka!».

E, Bogme, nećete proći, nećete kroz Čavoglave – niste ni prije!

kamićak, srpanj 2008.g.

No comments: