Tuesday, July 29, 2008

TKO JE BIO PRAVI TERORIST: TITO ILI BUŠIĆ?

Ante Rokov Jadrijević, politički kritičar 28. srpnja 2008.
(Semper Paratus Croatiae.com)
Uredništvu amac.hrvati-amac.com


TKO JE BIO PRAVI TERORIST: TITO ILI BUŠIĆ?
(Branko Mijić: Budišin bušić Bušiću, srpski Novi List, 26.VII.2008.)

Nevjerovatan je taj crveni novinar srpskog Novog lista iz Rijeke Branko Mijić: Jedan dan napiše izvanredan (pozitivan) članak, koji bi svaki normalan čovjek i sam potpisao, a onda pet puta zaredom piše terorističke članke, prepune govora mržnje (protiv hrvatskog naroda, a naročito protiv naših Hercegovaca, a evo ponovo i protiv Budiše). Čudno je da ga njegove Srbende iz Novog lista i Opatije još nisu upozorile da Novi list nije isto što i list Srbadija, koji je izlazio u Beču prije 130 godina! I da je već krajnje vrijeme da što prije posjeti svog psihijatra!

Da bi moji čitatelji odmah shvatili o čemu je ovdje riječ, najbolje je citirati samog Branka Mijića, iz njegovog (svako)dnevnog komentara u srpskom Novom Listu, ovaj put iz njegovog komentara: Budišin bušić Bušiću, od 26. srpnja 2008.g.:

-Predsjednik Republike Hrvatske Dražen Budiša svečano je u zagrebačkoj zračnoj luci dočekao i bušnuo Zvonka Bušića te mu pred razdraganom masom uručio odličje Velereda kralja Tomislava s lentom i Velikom Danicom, jer se herojski borio za Hrvatsku 1972. otevši avion s nevinim putnicima, te podmetnuvši bombu od koje je život izgubio američki policajac Brian Murray…..(itd.). Dalje Mijić prepisuje maleni članak novinarke Večernjeg lista Sandre Veljković i ujedno indirektno polemizira s poznatom i vrsnom novinarkom Anitom Malenicom i njenim vrlo korektnim (glavnim) člankom: Budiša: A kad će kazne za ubojice emigranata?

Uglavnom, Branko Mijić u tom svom malom (malicioznom!) članku gosp. Budišu pet puta naziva predsjednik Republike Hrvatske Dražen Budiša, izrugivajući mu se do kraja - i na kraju, ovako: BI.

Moj odgovor Branku Mijiću i njegovim Srbendama iz srpskog Novog lista iz Rijeke (ponovo) glasi:
Bolje bi bilo imati jednog paprikara za časnog predsjednika Republike Hrvatske, nego UDBI-nog špiclova Stipu Mesića za nečasnog Ciganina-Predsjednika! A to nam se ne bi bilo dogodilo da Ivica Račan nije gosp. Draženu Budiši zabio nož u leđa na predsjedničkim izborima u veljači 2000.g., nakon što mu je gosp. Budiša pomogao da osvoji parlamentarne izbore 3. siječnja 2000.g. Dakle, Ivici Račanu je obraz trajao svega mjesec dana! Stoga i nije čudno da je njegov mandat trajao tako kratko, svega četiri godine. A mogao je trajati i svega godinu i pol dana, samo da je Budiša manje oklijevao – beskrajno oklijevao – propustivši svoj pravi povijesni trenutak, kada se na velikom mitingu potpore generalu Mirku Norcu na splitskoj rivi nije usudio popeti na glavnu tribinu i oglasiti prekid vladajuće Koalicije s Račanovim SDP-om!

No, vratimo se glavnoj temi: povratku Zvonka Bušića u Hrvatsku, nakon 32 godine provedene u američkim zatvorima, te uloge u svemu tomu gosp. Dražena Budiše. Evo toga što je tako ražestilo Branka Mijića, glavnog medijskog teroristu srpskog Novog lista: (citiram novinarku Anitu Malenicu iz Večernjeg lista, dne 26. srpnja 2008., u njenom članku: Budiša: A kad će kazne za ubojice emigranata?
- Mene je obitelj Bušić prije godinu i pol dana imenovala za svog zastupnika (op., prema javnosti, a ne pravnog). Bio sam angažiran svih ovih godina u naporima da se Zvonko Bušić pusti iz američkih zatvora. No koliki je moj udjel u njegovu puštanju iz zatvora i ima li ga uopće, teško je govoriti. No najvažnije je da je čovjek izašao iz zatvora i da je sada u Hrvatskoj.
Eto što je toliko ražestilo Branka Mijića.

Prema novinarki Aniti Malenici Budiša se nije želio osvrtati na komentare u kojima se tvrdi da je riječ o običnom teroristu, a ne domoljubu. A to tvrdi i Branko Mijić!

Come on! Kako to da medijskom teroristu iz srpskog Novog lista Branku Mijiću nikad nije nimalo smetao jedan od najvećih svjetskih terorista – Tito? Je li Bušićeva akcija i borba protiv terorista Tita bila oslobodilačka akcija ili terorizam?? Zar nije terorist Tito odobrio mučko ubojstvo hrvatskog političkog emigranta Bruna Bušića u Parizu? Zar nije terorist Tito odobrio ubojstvo hrvatske obitelji Ševo kod Venecije? Zar nije terorist Tito dao ubiti na desetke hrvatskih političkih emigranata! Itd. Otkada je to borba protiv terorista isto što i terorizam? Uostalom, zar Tito nije od Beograda bio napravio svjetski centar terorizma? Sjećamo li se kako je čuvao palestinskog teroristu Abbasa? I kako je čuvao svjetskog teroristu Carlosa (Illicha Ramireza)? Zar nije terorist Tito na sve načine, pa i oružjem (uključujući i bombe i mine) pomagao Alžirsku revoluciju, čije su borce Francuzi nazivali teroristima? A i nemali broj francuskih vojnika je stradao baš od tih Titovih bombi i mina! I nikome ništa!

Ukratko, otkud tako neprikosnoveno pravo medijskom teroristu Branku Mijiću iz srpskog Novog lista u Rijeci da nam on sam prosuđuje tko jest, a tko nije terorist? I zar to isto nisu onaj Mijićev mediski kolega Carlos Pilsel, udbo-katolik iz srpskog Novog lista? I zar to nisu Zoran Pusić i njegova sestra Zvečarka? A tek Vesna Teršelič? A tek splitski Fekalci iz Splita?!
Da ovdje malo skratim: zar Hrvatska nije već devetu godinu žrtva medijskog terorizma, i to ne samo iz srpskog Novog lista iz Rijeke? Zar nam to isto ne dolazi i iz Londona? A što je s onim Bush-ovim medijskim terorizmom iz tri američka Ureda za dezinformiranje?

Plače i nariče Branko Mijić na grobu američkog nesretno poginulog policajca Briana Murray-a ( koji je nažalost poginuo – i to svojim vlastitim neoprezom, kao kolateralna žrtva bombe koju su kao upozorenje američkoj i svjetskoj javnosti protiv Titovog terorizma postavili hrvatski nacionalisti na čelu sa Zvonkom Bušićem u New Yorku, prije 32 godne. A što je s velikim brojem hrvatskih policajaca i »Mungosa«, koji su poginuli demontirajući milione mina koje su posijali srpski teroristi diljem Hrvatske, u vrijeme kad je ista ta Amerika podržavala i podsticala srpsku soldatesku u krvavom obračunu s nama Hrvatima, e da bi povratila srpsku okupaciju Hrvatske (koja je bila) obnovljena u svibnju 1945.g. Samo neka nam Ameri ne sole pamet o terorizmu!! Mi još nismo zaboravili njihovog poručnika William-a Calley-a, čiji je vod u južno-vijetnamskom selu Mi Lai 1968. godine pobio 109 vijetnamskih seljaka (u velikom masakru preko 500 seljaka, mahom djece, majki, starica i staraca), a sam poručnik Calley je svojeručno ubio čak 32 nedužna seljaka. I za to je odsjedio u američkom zatvoru samo jedan dan ! (Vidi Wikipediaeu), te ukupno tri i pol godine u kućnom zatvoru (iako je bio osuđen na doživotni zatvor - uz teški rad!), nakon čega je pušten na slobodu! Što je prema tome zločin Zvonka Bušića, koji je zbog jednog mrtvog američkog policajca odgulio 32 godine u najgorim i najtežim američkim zatvorima? A sada nam Branko Mijić, koji to i sam pamti, soli pamet, ovako: On ide kući, a mi ćemo patiti do kraja života. Ameri su u Vietnamu pobili čak tri milijuna Vijetnamaca, pa ipak još nitko nije spomenuo izraz »Holokaust vijetnamskog naroda, zar ne?! A zar i Vijetnamci ne pate jednako kao i Amerikanci?
Konačno. a što tek reći za novih milijun žrtava američkog terorizma u Iraku? I još toliko u Afganistanu! Tko je tu pravi terorist: Bin Laden ili George W. Bush?
Ma, znate Srbende iz Rijeke: skinite nam se!

Tko je taj Branko Mijić da nam ovako sudi?

I još nešto na kraju – i ne manje važno: tko je ta Gordana Grbić, da u ime cijelog Milanovićevog SDP-a proziva HTV, ovako: Veličanje osoba koje su odslužile kaznu zbog terorizma kao nacionalnog heroja ne smije si dopustiti nijedne demokratska zemlja, a ni javna televizija, kao što je to učinio HTV. A mi se još itekako dobro sjećamo kako je ona veličala svjetskog teroristi i svjetskog ratnog zločinca br.9. svog ljubljenog Maršala Tita! Stoga je Gordana Grbić zadnja osoba da sada sudi nama Hrvatima! SDP se treba što prije osloboditi takvih terorista!

I na kraju jedna mala parafraza: kada sam kao pomorski časnik posljednji put bio u američkom gradu Houston, preko cijele i vrlo široke ulice (avenije) u Downtown-u Hostona bio je razapet transparent, na kome je pisalo: Fight the crime with the crime!
Uzimam si slobodu da to reintepretiram u korist hrvatskog rodoljuba i domoljuba Zvonka Bušića, našeg heroja, ovako:
Fight the terorism with the terorism!
To je učinio naš hrvatski heroj Zvonko Bušić.
Uostalom, to isto radi SAD u Iraku i Afganistanu, zar ne?!

Ante Rokov Jadrijević (hrvatski socijal-radikal)

No comments: