Tuesday, November 27, 2007

NAŠIM «PRAVOSUĐEM» VLADAJU BROJNI «DIPLOMIRANI KRIMINALCI»,

13. svibanj 2007.

NAŠIM «PRAVOSUĐEM» VLADAJU BROJNI «DIPLOMIRANI KRIMINALCI»,
UGLAVNOM UDBAŠI I UDBOMAFIJAŠI

Pod čijim diktatom radi i djeluje naše «pravosuđe» najbolje su odgovorili u «Hrvatskom listu» br. 137. od 10. svibnja 2007.g. trojica naših najuglednijih odvjetnika koji brane naše generale Domovinskog rata, a to su gospoda Dražen Matijević, Željko Olujić i Krešimir Krsnik. Bravo, gospodo! Bravo «Hrvatski list»!
Znači, «Jošt' Hrvatska ni propala»!

«Sudi li politika ili pravosuđe» bila je tema tjedna u tom izvrsnom 137. broju «Hrvatskog lista», a izvrstan odgovor je sadržan već u naslovu uvodnika u tu temu: «Nikad neslobodnije pravosuđe!». Odvjetnik Dražen Matijević tvrdi: «Hrvatsko pravosuđe potpuno je izgubilo kompas». Odvjetnik Željko Olujić tvrdi «Politika izravno i neizravno pritišće sud!». Odvjetnik Krešimir Krsnik tvrdi: «Pravosuđe na najnižim granama u zadnjih 17 godina». A s moje strane, ja osobno preporučujem svim čitateljima «Hrvatskog lista» da ta tri teksta ponovo pročitaju, preslikaju i dadu svojim najboljim prijateljima, te ih sačuvaju u svojim «ohranama». «Knjiga je oružje, uzmi je u ruke», pozivao je Bertold Brecht. Učinimo i mi tako! Počnimo i mi stvarati svoju «OHRANU»! Sapienti sat! Kako ćemo inače obraniti svoju Hrvatsku ako nam to nije cilj?!

A sada i ovdje, evo i mog priloga. Zašto častiti nazivom «pravosuđe» ovo naše «krivosuđe» koje se reinkarniralo od 3. siječnja 2000.godine, kada su se na vlast u Hrvatskoj ponovo vratili Račanovi komunisti, a mjesec dana kasnije i Mesićevi i Manolićevi udbaši?! Našim «pravosuđem», naime, danas vladaju vrlo brojni «diplomirani kriminalci», većinom bivši udbaši, koji su svoje diplome kupili u Banja Luki, Čačku ili u Prištini. Osobno sam upoznao nekoliko njih u Općinskom sudu u Bujama, a još više u Županijskom sudu u Puli i vrlo dobro znam o čemu govorim. Uostalom, isto tako je i u Rijeci, Zadru, Splitu, Osijeku, a i u cijeloj Hrvatskoj.
Dakle, povratkom Račanovih komunista na vlast 3. siječnja 2000. godine udbašima su širom otvorena vrata povratka u naša državna odvjetništva, sudove, državnu upravu, medije (HRTV, Vjesnik, Slobodnu Dalmaciju, itd.), školstvo, pa čak i u HV i hrvatsku policiju, te je počeo ubrzani proces povratka starih (i novih!) udbaških kadrova u sve «institucije» našeg državnog ustroja. Tako se i naše «pravosuđe» iz godine u godinu sve više pretvaralo u «krivosuđe» starog velikosrpskog tipa. Najprije je restaurirano bivše udbaško državno tužilaštvo, koje je lukavo preimenovano u «državno odvjetništvo», da bi se potenciralo pravo na selektivan pristup u odabiru predmeta njihovog postupanja i dalo novi zakonski okvir za proizvoljni «oprost» notornim četničkim zločincima, koji danas sasvim slobodno šeću ulicama naših gradova i mjesta u kojima su vršili masovne zločine, dok naprotiv za hrvatske branitelje nema nikakvog oprosta! «Oprost svima, samo ne Hrvatima», to je glavno geslo našeg državnog odvjetnika Mladena Bajića i njegovih udbaša!

Treba to već jednom otvoreno reći: radi se o udbaškoj uroti protiv nove hrvatske države!! Znam dobro da će na ovo odmah graknuti brojne udbo-komunističke «histeruše» iz KPJ-SDP-a Hrvatske, kao i iz «Jutarnjeg lista», «Globusa», «Orjun Serala» (itd.), pa čak i iz HR1 (Hrvatskog radija, Prvi program), pogotovu one iz njihove najbolje emisije «U mreži Prvog»: Marija Gerbec Njavro, Ljubica Letinić, Majda Ivković, Zrinka Srpak i druge, koje je njihov dragi «Meske» već zbrinuo u neke svoje tajne «sinekure» u svojim udbaškim tajnim službama (koje službeno, kao, ne postoje!). Drugim riječima, Hrvatskom danas vlada paradržavna udbaška i udbomafijaška fašistička falanga, a ja na to upozoravam svojim publicističkim tekstovima već više od pet godina. I stoga ponovo kličem:

Smrt udbofašizmu i udbomafijašizmu – sloboda hrvatskom narodu!

Semper Paratus Croatiae!
Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

P.S.: slijedi dodatak!
Dodatak/Podsjetnik na moj stari tekst (ulomak):

«TKO JE PRAVI GOSPODAR KAOSA U NAŠEM PRAVOSUĐU», od 6-12. srpnja 2005.g.

Udba je «gospodar kaosa u cijelom našem sudskom sistemu, a posebno je to izraženo u Županijskom sudu u Puli, čiji je predsjednik dr.sci. Aldo Radolović.... To ja osobno vrlo dobro znam, jer još pamtim sva imena i prezimena onih koji su me «isljeđivali» i osudili na godinu dana zatvora 1983.g. u tom bivšem Okružnom sudu u Puli zbog političkog «delikta mišljenja» (po zloglasnom čl. 133, KZ SFRJ). Sada po istim prezimenima vidim da se tamo ugnijezdio njihov brojni udbaški podmladak (naročito u Županijskom državnom odvjetništvu). Što onda očekivati od tog i takvog suda u Puli!

Podsjetimo se malo: Udba je bila čvrsto instalirana u bivši jugo-srpski sudski sistem, pogotovu u Hrvatskoj, a naročito u Puli. Hrvatska je bila tretirana kao srpska ratna stečevina, odnosno «bratska» srpska kolonija. Propašću njihove «Velike Srboslavije», koja se nevješto skrivala pod imenom «Jugosla-vije», njihova UDBA (u kojoj su, nažalost, participirale i neke izrođene hrvatske marionete!) ostala je bez svoje novčane baze. Kamo je onda nestao taj ogromni ljudski mehanizam? Uopće nije nestao, nego se «restrukturirao»! UDBA je, naime, bila visoko sofisticirana i visoko specijalizirana ustanova, koja je pri svom hijerarhijskom (uličarskom) dnu imala poseban odjel za bavljenje najunosnijim kriminalom, dakle švercom i raspačivanjem droge, švercom oružja, prostitu-cijom, trgovinom «bijelim robljem», itd. To se ulično zvalo UDBOMAFIJA ! Upravo to «dragocjeno» iskustvo je UDBI u Hrvatskoj poslužilo kao pojas za spasavanje! Evo kako.

UDBOMAFIJA je bila ta plodna grana koja je spasila UDBU u najtežim trenucima i godinama kravavog raspada Jugoslavije. Ona je na sebe preuzela financiranje cijele Udbe. UDBA je spretno iskoristila ratnu pometnju, te iz zatvora pustila svoje stare poznanike iz hrvatskog kriminalnog podzemlja. Oni su zajedno i hitno organizirali vrlo unosan šverc oružja (ali i pojačali sve druge grane unosnog kriminala), a na ruku im je išla i činjenica što je Hrvatska bila pod embargom uvoza oružja, koji su nam nametnuli Englezi i Amerikanci. Dakako, tu je bilo i brojnih nesporazuma, te je znatan broj kriminalaca – udbomafijaša bivao «greškom» hapšen i zatvaran. Tada su na djelo stupali oni udbaši koji su se u međuvremenu pritajili po našim sudovima. Oni su spriječavali i opstruirali istrage protiv svojih udbo-mafijaša. Oni su im poništavali ili opstruirali presude. Oni su i oslobađali svoje bivše i sadašnje pajdaše. A vrlo često oni su i sami «kamatarili» druge «kamatare». Dakle, kamata na kamatu!
E, upravo to je jedan od glavnih uzroka (namjerne) blokade, odnosno paralize našeg sudskog sistema (mrzim upotrijebiti imenicu «pravosuđe», jer ona duboko vrijeđa naš zdrav razum!). UDBA je tako brzo uočila i mogućnost pljačkanja običnih građana, koji se iz nekog trivijalnog razloga nađu na sudu! UDBA se sjetila svog starog pravničkog (ujedno i «fiškalskog») zlatnog pravila: «zakompliciraj, pa vladaj», te još i onog staro-balkanskog: «podmiti pa vladaj»! I to je ponovo primijenila u našoj novoj sudskoj praksi. Najprije je krenulo visokostručno i višekratno kompliciranje pravosudnih zakona, a potom se u toj pravnoj džungli prešlo na podmićivanjje – svake vrste. Zato nam naša današnja sudska praksa toliko sliči nekim starim vremenima. Balkanskim. Turskim.
.... Što nam to pokazuje? To nam pokazuje da je naš pravni sistem postao kriminalan i kriminogen sam po sebi! On sam štiti kriminal i kriminalce, čime ustvari potiče rast kriminala u Hrvatskoj. Stoga kriminal u Hrvatskoj stalno raste, tako da već ugrožava i samu opstojnost države i naroda. I to čine ustanove koje bi po svojoj zakonskoj funkciji, odnosno dužnosti morale goniti, kažnjavati i suzbijati kriminal. Gdje je tu logika zdravog razuma? Gdje je tu zdrav razum, općenito?
Semper Paratus, A.R.J.

(prvi dio je objavljen u «Hrvatskom listu» od 24. svibnja 2007.)

No comments: