Tuesday, November 27, 2007

Tko su ustvari najveća «Tri tenora»

23. lipnja 2007.

Tko su ustvari najveća «Tri tenora»
Gosp. ŠEKS, DRUGE DVIJE DIVOVSKE HOBOTNICE
OSTAT ĆE POTPUNO NETAKNUTE!

Nakon prošlotjednog otkrivanja antikorupcijske akcije USKOK-a i Državnog odvjetništva u HFP-u, pod kodnim nazivom «Maestro» (odnosno «Tri tenora»), predsjednik Mesić je najavio da će se njima, «trojici tenora» uskoro u zatvoru pridružiti «cijeli orkestar». Nije valjda mislio i na cijeli svoj «Crveni orkestar»? Nije nipošto. Naime, jasno je da će taj «orkestar» ostati potpuno netaknut!

Što se nas tiče, uhićena su samo «tri mala rezervna igrača s klupe». Jer, pravi su tenori Mesić, Šeks i Sanader i to zna osamdeset posto građana Hrvatske! I dok se njih trojica na sva usta hvale što su uhvatili malu i ljigavu hobotnicu iz HFP-a, mi se nezavisni hrvatski intelektualci glasno i javno pitamo: a što je s druge dvije divovske hobotnice – onom iz SDP-a i njenom mnogo opasnijom i otrovnom sestrom, «crnom hobotnicom» s Mesićevog Pantovščaka? Na nju smo mi javno ukazivali još prije 18 mjeseci, ali se to nitko u Hrvatskoj nije usudio objaviti na svojim stranicama. No, bilo je i drugih puteva Gospodnjih .... i stiglo je «Kamo Treba», pa su se stoga naše troje malih hrvatskih «poslovođa» ipak morali pokrenuti. Ali, «vrana vrani oči ne kljuje», pa su oni lukavo žrtvovali samo svoje tri malene hobotnice, odnosno svoja tri mala rezervna «tenora»! I misle da će se time oni sami, gore na vrhu, tek tako izvući.
Neće! Jer najveće leglo korupcije su dvije naše najveće političke stranke, HDZ i SDP, obe «stranke dugih prstiju». Samo to SDP bolje prikriva, jer ima bolji «pogon», posebno novinarski. Dakle, tu su dva najveća legla korupcije, a da ono treće na Pantovščaku i ne spominjemo. Dosta se prisjetiti Zlatka Mateše i klana Franje Gregurića iz kojeg je njegov zet Mateša lansiran najprije na čelo jedne važne Vladine «Agencije..», a ubrzo i na čelo posljednje i najgore Tuđmanove Vlade. Dosta se prisjetiti i Račanove Vlade i njegovog svemoćnog potpredsjednika S.Linića. Na kraju dolazimo i do Sanadera i njegovih sedam «nesposobnih» ministara, odnosno potpredsjednika. «Nesposobni su sposobni da onesposobe sposobne»! Oni su od HDZ-a stvorili «HDZ d.o.o.»! Odnosno «d.b.o.» («društvo bez ikakve odgovornosti»).

Mi nemamo baš nikakvih iluzija da će se USKOK i državno odvjetništvo na čelu s Mladenom Bajićem, primjerice, sada dohvatiti Udbomafije u INI. Ostavimo načas Udbomafijašku Riječku banku, Udbomafijaški «Viktor Lenac» ili Udbomafijašku Dubrovačku banku. Ostavimo načas po strani i Zagrebačku banku ili TDR («Adris grupu» iz Rovinja), da se ne rasplinimo u previše detalja. Pozabavimo se ovdje onim na što već godinama ukazuje gospođa Vesna Balenović, a evo je opet na javnoj sceni, ovaj put na stranicama «Hrvatskog lista» (od 21. lipnja 2007.g.), u svom pismu «Koliko stoji kava sa sucem». Ona jasno ukazuje tko je «Glavni dispečer» u našem pravosuđu, odnosno «krivosuđu»: To je samo Glavno državno odvjetništvo i njihov šef Mladen Bajić!! Stoga se na kraju sve i svodi na staro pravilo: «UDBI SE ŽALIŠ, UDBA TE TUŽI, UDBA TI SUDI»!! «Evidentno je – kaže gđa Vesna Balenović – da je organizirani kriminal koji ima svoje sponzore u samome državnom vrhu, zaštićen korumpiranim državnim odvjetnicima i 'nemuštim' sucima». I s njima su kave papreno skupe! To zna dvije trećine Hrvata. A ja bih ovdje i sada upitao: a koliko je koštala, na primjer, Petračova kava s predsjednikom Mesićem?! Koliko su koštale kave Braće Lijanovića s predsjed-nikom Mesićem? 200.000 kuna! A tek koliko je koštala kava Jure Klarića, odnosno njegovog «Klariko voća» s predsjednikom Mesićem, kada su oni nakon nje od američkog ambasadora Williama Dalea Montgomerija dobili «nepovratnu pomoć» za to od čak 15 milijuna dolara!! I gle čuda: «Klariko voće» je odmah nakon toga otišlo u stečaj! Sapienti sat.
I jedno vic-mahersko pitanje: koliko je koštala kava libijskog predsjednika Gadafija s Mesićem? Dobro upućeni hrvatski diplomati su rekli da je ta kava koštala 50 milijuna dolara. I to samo sa jedne strane!
Vratimo se «slučaju INA». Gospođa Vesna Balenović je u «Vjesnikovim» «reagiranjima» prije dvije i pol godine, točnije 01. prosinca 2004.g. navela podatak o kriminalu u INI teškom 400-tinjak milijuna dolara! A njenu kaznenu prijavu protiv uprave INE i njenog Nadzornog odbora (opet onaj Slavko Linić!) je Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić zadržavao, odnosno opstruirao pune četiri godine, na što se ona žalila Saborskom odboru za predstavke i pritužbe, optužujući Mladena Bajića «za zloporabu ovlasti, da usporava i koči istražni postupak, te prikriva rezultate istrage» (završen citat pisma «Mesićeve reakcije veoma su neiskrene»01.12.2004.g.). Dakle,jasno je kao dan da tko je zaštitnik Udbomafije u INI. Uostalom, tko godinama štiti njenog predsjednika uprave Tomislava Dragičevića, inače zeta Savke Dabčević – Kučar? Tko je bio pokrovitelj, ujedno i glavni promotor «UDBO-Družbe Adrija»? Opet Mesić, svuda Mesić! Saborski zastupnik Slaven Letica je 15. listopada 2004.g. izjavio: «Ruska mafija seže do Ureda predsjednika». Uostalom, tko već godinama drži spremnu jednu diplomatsku fotelju za Tomislava Dragičevića u Moskvi? Opet Mesić!

Nama je potpuno nevjerojatno da će se Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić usuditi otvoreno pozabaviti mutnim i prljavim privatizacijama PIK-a Vrbovec i PIK-a Belje. Ma, neće se on usuditi udariti na svemoćnog hrvatskog tajkuna Ivicu Todorića, bivšeg cvjećara, koji je najveći hrvatski šampion mutnih privatizacija. Uostalom, Mladen Bajić je pustio «lišo» Luku Rajića, kad je ovaj «namirisao» antikorupcijsku akciju «Maestro», što znači da ga je netko iz vrha države na vrijeme na to upozorio! Nije nužno pomisliti da je to došlo iz HDZ d.o.o. Jamačno je on plaćao političku proviziju i drugim svojim političkim «zaštitnicima»(čitaj: političkim kamatarima). Slično Ivici Todoriću, koji je krenuo istim putem, užurbano sklanjajući svoj ogromni kapital u Srbiju i BiH (i tko zna još kamo!). Kad brod tone, zna se tko prvi napušta brod!
Teško je povjerovati da će se Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić usuditi pozabaviti prljavim tragovima riječke Udbomafije, posebice u dvije riječke rafinerije nafte i naftnih derivata: one na Urinju i one na Mlaki. A Riječku banku i brodogradilište «Viktor Lenac» smo ovdje već spomenuli. Njihov novac je već odavno sklonjen u male Udbine banke u centralnoj Europi, od Trsta i Udina, preko Klagenfurta i Beča, Muenchena i Frankfurta, pa sve do Amsterdama. To već i vrabci na krovu Riječke banke pjevaju! Uostalom, sada je izašlo na vidjelo koliko je koštala kava i na Vrhovniko-voj jahti: četiri milijuna kuna po glavi! Na moju sreću, ja sam tu njegovu kavu na njegovoj jahti krajem 1991.g odbio. I nikad nisam zažalio za njom. «Radije spavam na slami, nego sa slamom u glavi»! (parafraziram znamenitu izreku naše pjesnikinje Vesne Parun od prije 15-tak godina).
Teško je povjerovati da će se Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić usuditi pozabaviti prljavim tragovima istarske Udbomafije, koja se od dolaska Sanaderovog HDZ-a na vlast učvrstila u fiktivnom poduzeću «Brijuni rivjera» u Fažani i na otoku Veliki Brijun. Čudan je taj novi par Jakovčić – Sanader, odnosno interesni savez HDZ-a i IDS-a, a isto se može reći i za cijeli «Brijunski orkestar», u sastavu Mesić – Sanader - Jakovčić-Veljko Ostojić i drugovi!
Uostalom, već sam nekoliko puta javno ukazivao na tijesnu povezanost (zajedničkih interesa) istarske Udbomafije u našem «pravosuđu» i Glavnog državnog odvjetništva, a to i gosp. Šeks zna.
Dakle, gosp. Šeks, neće biti ništa od «velike lovine», kako ste nam ovih dana najavili!

Ante Rokov Jadrijević, Brtonigla

No comments: